VLAIO

Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. We stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat.

Bij groeien, transformeren of Innoveren komt heel wat kijken en ervaring leert dat - zeker in onze netwerkeconomie - je dat helemaal niet alleen hoeft te doen. Daarom navigeren de VLAIO bedrijfsadviseurs je doorheen het uitgebreide Vlaamse kennislandschap op je zoektocht naar specifieke kennis, knowhow en expertise.

VLAIO bedrijfsadviseurs

VLAIO bedrijfsadviseurs hebben de ambitie om een verbindende rol te spelen in het zich snel ontwikkelende Vlaamse AI-landschap. 

Matchmaker in AI

Wij brengen bedrijven, en in het bijzonder kmo’s, in contact met de voor hen relevante AI-knowhow, die bij verschillende types van organisaties aanwezig kan zijn. Denk aan private AI-aanbieders, universiteiten en hogescholen, strategische en collectieve onderzoekscentra,  maar bijvoorbeeld ook intermediaire organisaties (zoals Voka, Unizo, Agoria, enz.). 

Wij doen daarvoor beroep op het VLAIO Netwerk, waarin zich meer dan 200 partners verzameld hebben om ondernemerschap en innovatie in Vlaanderen te bevorderen. 

Ondersteuning subsidieaanvragen

VLAIO bedrijfsadviseurs bieden ook ondersteuning aan bedrijven bij het indienen van subsidieaanvragen voor projecten met artificiële intelligentie . Er is in het AI-programma immers jaarlijks 15 miljoen euro extra ter beschikking van bedrijven voor kwalitatieve individuele of collectieve AI-projecten. 

Het is onze rol om ervoor te zorgen dat ondernemers met een goed AI-idee vlot hun weg vinden naar het juiste subsidiekanaal. Wanneer ze dat wensen, helpen we hen ook bij het omschrijven van de business case en de innovatieve uitdaging. Door onze ervaring met AI-dossiers zijn we vaak in staat om daarbij een aantal best practices aan te reiken. 

Ook ondernemingen die na een deelname aan een collectief project de stap willen maken naar bedrijfsspecifieke AI-implementaties, kunnen van deze begeleiding gebruik maken.

Je kunt terecht bij VLAIO voor:

  • het stimuleren van groei en innovatie
  • het bevorderen van ondernemerschap
  • het ondersteunen van clusters
  • het bevorderen van omgevingsfactoren

Via één geïntegreerd loket leggen we de brug naar sterker ondernemerschap.

Meer info

www.vlaio.be/digitalisering

Jouw contactpersoon

WhatsApp of bel ons op 0800 20 555
ai@vlaio.be