Opleidingen

Zoek je een opleiding over artificiële intelligentie ? Dan vind je die vandaag bij de Vlaamse AI Academie en andere opleidingsinstellingen. Online vind je zelfs gratis cursussen! Start hier je zoektocht naar de AI-opleiding die jouw het beste past.

Vlaamse AI Academie

De Vlaamse AI Academie vervult in opdracht van de Vlaamse beleidsagenda AI de centrale rol voor opleidingen. Hiertoe ontsluit ze de expertise in de onderzoeksinstellingen en opleidingen georganiseerd door partners voor professionals en werknemers in onze maatschappij.

Onder invloed van kunstmatige intelligentie zal het beroep van veel Vlamingen er over enkele jaren heel anders uitzien. De Vlaamse AI Academie zorgt ervoor dat Vlaamse professionals en onderzoekers deze ontwikkeling geïnformeerd en vaardig tegemoet treden.

Bij Vlaamse AI Academie vind je het meest complete overzicht van AI-opleidingen. Het gaat zowel om postgraduaten aan hogescholen en universiteiten, als korte introducties en opleidingen voor het bedrijfsleven georganiseerd door andere actoren.

Meer info

Spoedcursus 'AI voor je bedrijf'

Wil je de mogelijkheden van artificial intelligence voor je bedrijf kennen? Een AI-project opstarten in je eigen bedrijf? Start met de gratis online cursus van Agoria. In slechts 4 uur zit je boordevol kennis en inspiratie rond AI. Lees meer over de opleiding 'AI in Business' van Agoria

Start 'AI in Business'

Verbeter je basiskennis over AI

Gratis en gemakkelijk leren over artificiële intelligentie ? Ja dat kan. VDAB biedt een online cursus aan, gericht op iedereen die nog niet vertrouwd is met deze nieuwe technologie. Lees meer over de AI-opleiding van VDAB

Start 'Wat is AI?'

Gratis cursus 'AI in health’

De gratis online cursus 'AI in health’ gaat over artificiële intelligentie toegepast op de gezondheidszorg. De opleiding is gericht aan bedrijven, werknemers en zorgverleners. De interactieve en beknopte online cursus richt zich tot alle kennisniveaus en geeft een praktisch overzicht van de mogelijkheden van AI in de gezondheidszorg.

Start 'AI in health’

Leer over Sustainable AI in Business

Wat betekent AI voor de jobinhoud en werkorganisatie van mensen? Hoe zit het met de ethische aspecten? En wat zegt de wet? 

Deze gratis online cursus van Agoria is er voor ondernemers, managers en alle andere werknemers die aan AI-projecten, -producten of -diensten werken. ‘Sustainable AI in Business’ zit boordevol tips & tricks, adviezen van experts en getuigenissen van ondernemers.

Klik naar 'Sustainable AI in Business'

AI Academy voor ondernemers en kaderleden

De AI Academy van Howest en Voka is een seminariereeks die de believers en sceptici van Artificiële Intelligentie  met elkaar connecteert. Ze heeft als doel om ondernemers en kaderleden klaar te stomen voor een toekomst waarin AI een prominente rol zal vervullen.

Ontdek AI Academy

Elements of AI

"Elements of AI" is een gratis online cursus van Reaktor en de Universiteit van Helsinki. Deze wil zo veel mogelijk mensen aanmoedigen om te leren wat AI is, wat er mogelijk is met AI en wat niet. Ook hoe AI-methoden gecreëerd worden, komt aan bod.

De cursus bestaat uit theorie en praktische oefeningen. Je bepaalt zelf je tempo. Bekijk alvast de reportage over Elements of AI op Kanaal Z

Meer info 

Postgraduaten aan hogescholen en universiteiten

Heel wat hogescholen en universiteiten organiseren opleidingen rond artificiële intelligentie voor mensen in het bedrijfsleven. Dit is een beknopt en onvolledig overzicht:

Leer thuis over AI

De webapplicatie #LeerInUwKot is niet alleen zeer efficiënt en gebruiksvriendelijk omdat ze aangestuurd wordt door artificiële intelligentie , ze levert je ook AI-opleidingen die bij je functie of gewenste job passen. Lees meer over de tool #LeerInUwKot

Zoek je AI-opleiding