Industrie 4.0

De integratie van digitale technieken maakt fabrieken intelligenter dan ooit. Deze industrie 4.0-fase in industriële ontwikkeling leidt tot efficiëntere productietechnieken, slimme producten en nieuwe businessmodellen.

Vlaanderen Industrie 4.0 wijst jouw bedrijf de weg naar nieuwe technieken, businessmodellen en toekomstgerichte skills en competenties. Samen maken we de Vlaamse maaksector futureproof.

Ontdek hier het Knooppunt voor industriële transformatie

17 proeftuinen

Een industrie 4.0-proeftuin is een collectief project gericht op de demonstratie van geavanceerde technieken in Industrie 4.0. Ze zijn er voor de maakindustrie, voor de bouw, de chemische industrie en de landbouw.

Welke proeftuinen werken aan innovatieve ontwikkelingen in jouw sector? Waar kan je terecht? Ontdek de 17 industrie 4.0-proeftuinen in Vlaanderen.

Alle Proeftuinen

Wegwijzer naar begeleiding

De ‘Industrie 4.0-wegwijzer’ koppelt jouw vraag aan het aanbod van onderzoeksinstellingen, kenniscentra en organisaties. Ontdek de organisaties die jou verder kunnen helpen bij de transitie van je maakbedrijf. Deze levende kaart lijst ze op per regio.

Zoek begeleiding via de Wegwijzer

Kaart van Vlaanderen toont onderzoeksinstellingen, kenniscentra en organisaties
De onderzoeksinstellingen, kenniscentra en organisaties op de kaart kunnen je begeleiden bij de transitie van jouw onderneming.

Industrie 4.0 als transitie

Industrie 4.0 is één van de zeven transities uit de Visie 2050 die moeten garanderen dat Vlaanderen in 2050 een regio is die welvarend is, duurzaam en inclusief. Ontdek hier alles over het transitiebeleid voor de maakindustrie in Vlaanderen, begeleid door het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO).

Transitie Industrie 4.0

TwitterLinkedIn