Nieuw online platform steunt Vlaamse bedrijven in het realiseren van hun #digitaletoekomst

Actua
door
VLAIO

Als Vlaamse onderneming innoveer je fors. Je groeit door het inzetten van slimme technologieën. En je beveiligt je bedrijf gelijktijdig graag tegen cyberaanvallen. Niet eenvoudig, dat merk je misschien zelf. Gelukkig kan je voortaan terecht op één centrale hub: digitaletoekomst.be.  Alle initiatieven rond starten met digitalisering, artificiële intelligentie , cybersecurity en industrie 4.0 worden hier gebundeld.

""
Ga ook in jouw onderneming aan de slag met AI. Op digitaletoekomst.be vind je Advies & Begeleiding... en bergen tips.

Alles op één platform

Van e-commerce tot artificieel intelligente productie of een cybersecurityplan: voor tal van digitale maatregelen kan je als bedrijf meer dan ooit rekenen op steun van de Vlaamse overheid, via structurele partnerschappen en rechtstreekse subsidies.

Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) brengt nu alle aanspreekpunten, steunmaatregelen en succesverhalen samen op digitaletoekomst.be. Om van hieruit alle digitale groeikansen te benutten en voor ondernemingen relevante nieuwe ontwikkelingen te ontdekken.

""
We zetten ons samen in voor de digitale omslag van onze economie. Zo investeren we vandaag in het ondernemerslandschap van morgen.
Mark Andries, administrateur-generaal VLAIO

“De coronacrisis heeft meer dan ooit de noodzaak van digitalisering bewezen”, zegt Mark Andries, administrateur-generaal VLAIO.

“Het thema is topprioriteit binnen VLAIO, onze partners en al onze activiteiten. Samen zetten we ons in voor de digitale omslag van onze economie, waarbij elke onderneming, groot of klein, steun en begeleiding vindt die goed aansluit bij hun specifieke noden. Zo investeren we vandaag in het ondernemerslandschap van morgen.”

Gids in artificiële intelligentie

Het nieuwe platform over artificiële intelligentie verzamelt succesverhalen van bedrijven die AI inbouwen in hun diensten en producten. Wil je als onderneming leren over AI en een eerste project realiseren met slimme software? Dan vind je hier een schat aan inspiratie en informatie.

➡ Een goed begrip van AI en inspirerende voorbeelden van andere bedrijven kunnen je op weg zetten. Lees Wat is artificiële intelligentie? Welke mogelijkheden creëert AI voor Vlaamse bedrijven?

Meteen brengt het platform je ook in contact met de partners en dienstverleners die je hierbij kunnen helpen. Je kan onder meer rechtstreeks zoeken in het aanbod ‘Advies & Begeleiding’ rond AI van dienstverleners uit het VLAIO Netwerk.

Daarenboven is digitaletoekomst.be ook de toegangspoort tot de steunmaatregelen van VLAIO. Want ja! Wie innoveert met AI kan rekenen op steun van de Vlaamse overheid.

""
Wat andere bedrijven met AI doen? Je ontdekt het in de bedrijfsverhalen en use cases.

Hulp naar meer cyberveiligheid

Het nieuwe platform over cybersecurity toont welke online bedreigingen je onderneming boven het hoofd hangen en hoe je ermee kan omgaan. Experts delen hun tips en wijzen de weg naar opleidingen. Vlaamse ondernemingen vertellen eerlijk over hoe ze gehackt werden.

Elke kmo die zijn cyberveiligheid wil verhogen, klikt via het platform door naar de Cybersecurity-verbetertrajecten voor kmo's.

Want ben je voor je bedrijfsprocessen sterk afhankelijk van data-uitwisseling, software of verbonden IoT-systemen? Dan krik je je cybersecurity sterk op met deze trajecten. En VLAIO komt tussen voor 45% van de financiering.

Begeleiding naar digitalisering

Als onderneming kan je binnen het uitgebreide aanbod van dienstverlening op digitaletoekomst.be/start-digitaal zelf een set van acties selecteren op maat van jouw bedrijf. Denk aan quick scans die in beeld brengen hoe digital ready jouw bedrijf is, laagdrempelige coaching door partners voor wie de eerste digitale stappen zet, begeleiding bij een sectorspecifiek traject en advies voor een kennisintensieve innovatie.  

Daarnaast kan je experimenteren met digitale toepassingen en technologieën in een netwerk van door de overheid gesteunde proeftuinen industrie 4.0 en laagdrempelige digitale experimenteerruimtes.

Klik zeker door naar digitaletoekomst.be/nl/industrie-40.

Of ga te rade bij de kennisinstellingen. Via Blikopener.vlaanderen maakt de Vlaamse overheid dit jaar bovendien € 3 miljoen vrij om kennis van hogescholen tot bij de bedrijven te krijgen. Dit bedrag loopt op tot € 5 miljoen per jaar vanaf 2021. Een kwart van de contacten binnen Blikopener gaat over digitalisering.

Over digitaletoekomst.be

Digitaletoekomst.be is de informatie- en inspiratiehub voor Vlaamse ondernemingen die werk maken van digitalisering. Dit online platform, gecoördineerd door VLAIO in opdracht van de Vlaamse overheid, wil de digitalisering van de Vlaamse economie en samenleving versterken en ondersteunen.

Digitaletoekomst.be is tot stand gekomen door de samenwerking van VLAIO en haar partners, waaronder <eigen organisatie toevoegen>. Een volledige lijst van alle partners vind je op 'Over ons' - AI en 'Over ons' cybersecurity.

Logo AI Vlaanderen