Nieuwe internationale oproep voor projecten met artificiële intelligentie

Projectoproep
door
VLAIO

“Het is vandaag tijd om te investeren in artificial intelligence .” Dat zeggen de Eureka-clusters CELTIC-NEXT, EUROGIA, ITEA3 en PENTA-EURIPIDES. Meteen lanceren ze een oproep om ondernemingen met innovatieve projecten in het domein van artificiële intelligentie te ondersteunen.

Man toont fier dat hij aan AI werkt

Het doel van deze nieuwe oproep is om de productiviteit en het concurrentievermogen van Europese ondernemingen te vergroten door de acceptatie en het gebruik van AI-systemen en -diensten.

Kan je als Vlaamse onderneming hier je steentje toe bijdragen? Dan is deze Eureka Cluster AI Call voor jou. Wie wil deelnemen, dient een projectaanvraag in voor 15 juni 2020.

Interesse in AI

De Eureka-clusters CELTIC-NEXT, EUROGIA, ITEA3 en PENTA-EURIPIDES hebben een gemeenschappelijke interesse vastgesteld in artificiële intelligentie in de verschillende domeinen. Deze clusters lanceren daarom een oproep voor innovatieve AI-projecten, samen met verschillende nationale en regionale overheidsinstanties zoals VLAIO. 

Voor alle sectoren

Het toepassingsdomein is ruim. Het omvat onder meer ICT, cybersecurity , eHealth, landbouw, koolstofarme energie, circulaire economie, smart cities, industrie 4.0, HMI, elektronische componenten, klimaat, engineering, software innovatie, veiligheid, transport & mobiliteit…

Samenwerking is mogelijk met organisaties uit Oostenrijk, Denemarken, Hongarije, Nederland, Spanje, Finland, Luxemburg, Portugal, Zweden, Canada, Duitsland, Malta, Turkije en Zuid-Korea. In België is ook steun mogelijk in het Waals gewest.

Hoe kan je deelnemen aan deze Europese oproep?

Lees meer