Cybersecurity verbetertrajecten voor kmo's

Je wil je kmo beter beveiligen tegen cybercriminelen? Je wil je klanten aantonen dat ze cyberveilig met je kunnen samenwerken? Je wil dit groeitraject doorlopen onder begeleiding van een professionele Vlaamse cybersecurity specialist? Wel, dan hebben we goed nieuws. Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) ondersteunt je cybersecurity verbetertraject.

Met de cybersecurity verbetertrajecten kopen Vlaamse kmo’s extern advies en begeleiding in om hun bedrijf te versterken inzake cyberveiligheid .

Op deze pagina ontdek je hoe je zelf beroep doet op deze financiële steunmaatregel.

In 3 stappen naar betere cybersecurity

Een verbeteringstraject neemt de vorm aan van een diepgaand individueel begeleidingstraject op maat dat standaard bestaat uit deze 3 stappen:

  1. een grondige (technische) analyse van de cybersecurity maturiteit van de onderneming.
  2. de opmaak van een actieplan waarmee het bedrijf een grote stap vooruit kan zetten inzake cyberveiligheid .
  3. ruimte voor advies/begeleiding bij het oplossen van de vastgestelde prioritaire veiligheidsproblemen.

Alle details van CS-Verbetertrajecten

NIEUW! Goedkopere cybersecurity -oplossing

Nieuw is de lightversie van het basispakket. Deze heeft met een beperktere omvang en vraagt een kleinere investering. Na tussenkomst via de subsidie betalen bedrijven slechts tussen € 10.000 en € 12.000 (incl. BTW) naargelang de dienstverlener.

Deze versie is specifiek gericht op kmo’s die hun eerste stappen wensen te zetten op vlak van cyberveiligheid en/of kmo’s met een minder complexe IT/OT omgeving.

Hou er rekening mee dat de lightversie van het basispakket hoogstwaarschijnlijk niet voldoende is om alle geïdentificeerde risico’s/problemen op te lossen. Wel is ze een eerste stap in het verbeteren van je cyberveiligheid.

Klik en vergelijk het laagdrempelig cybersecurity verbetertraject met de kmo-portefeuille. Welke kies je?

Zoek hier jouw extern advies

Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) wenst met de cybersecurity verbetertrajecten steun te geven voor het inkopen van extern advies en begeleiding die je nodig hebt om een impuls te geven aan de cybersecurity maturiteit van jouw bedrijf.

Je werkt hiervoor samen met één van deze acht geselecteerde dienstverleners. Klik door naar hun aanbod!

Deze dienstverleners staan in voor het uitvoeren van een individueel uitgewerkte cybersecurity aanpak die inspeelt op de noden van kmo’s. Ook jouw kmo kan een cybersecurity verbetertraject aanvragen.

Label Cybersecurity Vlaanderen

Hoeveel subsidies krijg je? 

  • Wat is het? Steun voor het inkopen van extern advies en begeleiding inzake cyberveiligheid .

  • Voor wie? Vlaamse kmo’s met een business-kritische hoeveelheid aan IT-architectuur, software of verbonden IoT-systemen.

  • Subsidies? De trajecten kosten tussen 15.000 en 50.000 euro (excl. btw). Als kmo betaal je 55% van de totale prijs. VLAIO legt de overige 45% bij.

Lees verder over de modaliteiten, de voorwaarden, de bedragen van deze cybersecurity verbetertrajecten