Over Digitaletoekomst.be

Digitaletoekomst.be is de informatie- en inspiratiehub voor Vlaamse ondernemingen die werk maken van digitalisering. Hier vind je alles over artificiële intelligentie en cyberveiligheid .

Wie zijn we?

Digitaletoekomst.be is de informatie- en inspiratiehub voor Vlaamse ondernemingen die werk maken van digitalisering. Dit online platform, gecoördineerd door VLAIO, Agentschap Innoveren & Ondernemen in opdracht van de Vlaamse overheid, wil de digitalisering van de Vlaamse economie en samenleving versterken en ondersteunen.

Daarbij werken we samen met tal van partners rond diverse thema’s, zoals artificiële intelligentie, cyberveiligheid, digitaal starten en Industrie 4.0.

Waarom dit platform?

Artificiële intelligentie (AI) is dé technologie die onze economie en maatschappij aan de top kan houden. De transitie naar slimme bedrijfsprocessen, concrete oplossingen en innovatieve werkmethoden met behulp van AI is volop bezig.

Denk bijvoorbeeld aan haarfijne analyses en diagnoses in de medische wereld, supersnelle kwaliteitsmetingen in de industrie, veilige én zelfrijdende auto’s, uiterst efficiënte analyse van duizenden beelden en geautomatiseerde chatfuncties op websites.

➡ Kunstmatige intelligentie is in staat om groei te creëren voor elke Vlaamse onderneming. Ook voor jouw bedrijf. Lees Wat is artificiële intelligentie? Welke mogelijkheden creëert deze technologie voor Vlaamse bedrijven?

Je ontdekt hier ook alles over het Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie van de Vlaamse Regering, waarmee jaarlijk 32 miljoen euro wordt geïnvesteerd in onderzoek, opleidingen en praktische toepassingen om AI bij bedrijven te implementeren.

➡ Hoe jouw onderneming mee geniet van deze investering? Dat ontdek je in het artikel Dit betekent het Beleidsplan AI voor jouw onderneming.

Early adopters voelen welke kracht er voor hen in kunstmatige intelligentie schuilt. Andere Vlaamse ondernemingen staan aan het begin van hun AI-ontdekkingstocht. Welk pad kies jij?

Wat vind je op digitaletoekomst.be?

Het team van Chatlayer.ai was de Winner Benelux in de COMET Competition
Laat je inspireren door Vlaamse bedrijven © Foto Chatlayer.ai

Inspirerende verhalen

Slimme robots die aardbeien plukken, dokters die meer gegevens krijgen in geval van een vroeggeboorte of software die duizenden foto’s in een vingerknip analyseert. Het zijn maar enkele verwezenlijkingen van kunstmatige intelligentie.

Wat kan AI voor jouw bedrijf betekenen? Laat je inspireren en ontdek hoe Vlaamse ondernemingen artificiële intelligentie inzetten. 

Ontdek use cases

Onderzoekster met witte jas en stethoscoop werkt met een VR-bril op het hoofd
Profiteer van de nieuwste ontwikkelingen © Foto Bermix Studio, Unsplash

Projecten voor jou

Vlaamse kennisinstellingen en bedrijven investeren samen in kunstmatige intelligentie. Ze ontwikkelen opleidingen en werken samen aan concrete bedrijfsoplossingen. Lees hier welke lopende projecten interessant zijn voor jouw bedrijf. Heb je interesse? Contacteer dan de projectverantwoordelijke.

Ontdek Nieuwste ontwikkelingen

**
Vind financiële steun en begeleiding

Laat je begeleiden

Kunstmatige intelligentie is er voor grote én kleine bedrijven. Bedenk vandaag nog je project. Laat je adviseren & begeleiden. Bekijk welke financiële steun je kan krijgen.

Of vind een opleiding. En ga aan de slag met onze tips!

Ga aan de slag

De 4 doelen van digitaletoekomst.be

Digitaletoekomst.be verenigt initiatieven rond digitalisering en helpt alle organisaties starten en evolueren met deze technologie. De Vlaamse overheid en de partners achter het platform stellen zich vier doelen:

  1. De digitale geletterdheid bij bedrijven vergroten.
  2. Ondernemingen informeren over beleid en onderzoeksprojecten waaraan ze kunnen deelnemen.
  3. Ondernemers en medewerkers binnen bedrijven inspireren om zich te versterken met artificiële intelligentie .
  4. Ondernemingen doorverwijzen naar partners die hen kunnen helpen bij deze digitalisering

Klop aan bij VLAIO en het VLAIO Netwerk

Ben je een Vlaamse ondernemer of werk je in een Vlaamse onderneming? Dan is VLAIO voor jou hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid.

VLAIO stimuleert en ondersteunt immers innovatie en ondernemerschap. Het zet zich meteen ook in voor een gunstig ondernemersklimaat. Voor je AI-projecten en -ontwikkelingen kan je terecht bij VLAIO en de partners uit het VLAIO Netwerk.

Ga naar vlaio.be
 

Partners van #digitaletoekomst

Digitaletoekomst.be is tot stand gekomen door de samenwerking van VLAIO en haar partners:

Agoria, Voka, Sirris, KU Leuven, UGent, Universiteit Antwerpen, UHasselt, VUB, de Vlaamse Hogescholenraad, imec, Flanders Make, de Vlaamse AI Academie, VITO, VIB, Unizo, Kenniscentrum Data & Maatschappij en vele andere.

Logo AI Vlaanderen
TwitterLinkedIn