“Cybersecurity geeft ons een sterkere reputatie en marktpositie”, ondervinden ze bij Remedus

Use case
In samenwerking met

Cybersecurity is vandaag een uniek verkoopargument. Ook Remedus wint nieuwe klanten dankzij zijn focus op het veilig beheren van data. "De aandacht voor databeveiliging geeft ons een meer betrouwbare reputatie en sterkere marktpositie."

""
"Cybersecurity was een belangrijk punt in ons eerste buitenlands contract”, zegt Peter van Vooren, head of digital transformation bij Remedus

"Wij zijn toeleverancier van ziekenhuizen en farmabedrijven", vertelt Peter van Vooren, head of digital transformation bij Remedus.

"Als wij in commerciële gesprekken aantonen dat wij cybersecurity professioneel aanpakken, spreekt dat in ons voordeel. Zo was het een belangrijk punt in ons eerste buitenlands contract."

Remedus begeleidt patiënten die zich na een ziekenhuisopname thuis verder laten behandelen door een thuisverpleegkundige of huisarts. De eigen applicatie Remecare verzamelt en deelt gegevens van patiënten met het specialistisch ziekenhuisteam en met de eerstelijnsactoren zoals huisarts, thuisverpleegkundige en apotheker.

Het is net deze applicatie die hen al jaren drukt op het belang van cybersecurity.

""
Dit is ook voor bedrijven die denken dat ze nooit het slachtoffer worden van cybercriminelen. Want ook een medewerker kan bepaalde zaken saboteren.
Peter van Vooren, head of digital transformation bij Remedus

"Door de vele verhalen van gehackte bedrijven in de pers kreeg dit thema een extra boost in het bedrijf. Want wij willen nooit een cyberincident meemaken", zegt Peter.

In zijn zoektocht naar een grotere cybersecurity maturiteit vond hij het cybersecurity verbetertraject van VLAIO. Hij koos CRANIUM uit de door VLAIO geselecteerde externe specialisten.

👉 "Welke risico’s lopen we? En hoe beperken we die?" Met deze vragen stapte de kmo Incerta naar een specialist. Ontdek de antwoorden in het artikel "Door onze cyberveiligheid lopen we voor op concurrenten"

Oplossing bij bedrijfsbrand

Remecare verwerkt uiterst gevoelige gegevens van ziekenhuizen, farmabedrijven en patiënten. Al vindt de dienstenleverancier uit Aartselaar cybersecurity belangrijk voor elke onderneming.

"Elk bedrijf dat vandaag gegevens elektronisch verwerkt en zijn operaties baseert op data uit computersystemen, valt stil als deze gegevens verdwijnen of onbereikbaar worden. Dat moeten ook bedrijven beseffen die denken dat ze nooit het slachtoffer zullen worden van cybercriminelen. Ook een medewerker kan bepaalde zaken saboteren. Ook een brand of natuurramp kunnen de serverruimte verwoesten", zegt Peter hierover.

""
© Foto VLAIO

"Om op dat moment businesscontinuïteit te verzekeren, moet je een oplossing klaar hebben. Want een incident valt nooit te voorzien. Komt die er en staan je processen op punt, dan is een snellere heropstart mogelijk", zegt Koen Mathijs, business unit director bij CRANIUM.

"Beide zaken maken van cybersecurity een slimme investering", aldus Peter.

Verder bouwen op bestaande oplossingen

Sommige oplossingen voor deze cybersecurityrisico’s zijn best eenvoudig, weet Koen: "Een back-up is onmisbaar. Best is dat je dit back-upproces meteen automatiseert. Dat kan eenvoudig via de meeste backup-oplossingen en antivirussoftware. Als wij kmo’s adviseren, zoeken wij steeds een oplossing die de IT-aanbieder van de kmo al in zijn portfolio heeft."

👉 Verbeter ook de cybersecurity van je bedrijf! Check het laagdrempelig verbetertraject en de kmo-portefeuille

Zoals veel kmo’s heeft Remedus al cybersecurity -oplossingen in huis.

"Onze klanten verwachten dat wij gegevens op een veilige manier behandelen. Ook onze eerste klant in het buitenland vroeg hierover garanties. Maar omdat we als kmo niet alle kennis in huis hebben, werken we samen met CRANIUM aan het optimaliseren van de oplossingen, het formaliseren en documenteren van ons cybersecurityproces."

"Wanneer dit proces beter op orde en traceerbaar is, zijn we beter beschermd en worden de doorgedreven audits van farmabedrijven lichter voor ons."

🛡 Gratis cybersecurity -whitepaper

Til je cyberveiligheid naar een hoger niveau met:

  • tips van experts
  • use cases van bedrijven die het doen
  • subsidies van VLAIO
  • en veel meer…

Download whitepaper 👈

(we vragen geen contactgegevens)

Technologie volstaat niet

Jaar na jaar ziet Peter de cybercriminelen slimmer worden. Hij probeert de deur voor hen toe te houden: "Technologie alleen volstaat hier niet. Cybersecurity vereist ook een continue aandacht van ons personeel."

""
Mensen zijn vaak de achilleshiel bij cyberaanvallen. Daarom leiden wij ook het personeel op binnen het cybersecurity verbetertraject.
Koen Mathijs, business unit director bij CRANIUM

"Daarom leiden wij ook het personeel op binnen het cybersecurity verbetertraject. Zij zijn vaak de achilleshiel bij cyberaanvallen, de toegangspoort voor hackers", legt Koen uit. "Daar zijn we dan ook druk mee bezig", vult Peter aan. "Via een online educatieplatform creëren we de nodige awareness via frequente opleidingen."

"Het cybersecurity verbetertraject hielp ons om gemakkelijker een externe expert te kiezen die in nauwe samenwerking met onze IT-partner het volledige proces aanpakt. De selectie van VLAIO gaf ons vertrouwen in CRANIUM. Bovendien verliep het interne beslissingsproces gemakkelijker omdat VLAIO een deel subsidieert", zegt Peter.

TwitterLinkedIn

Hoe ondersteunt het Vlaams Beleidsplan CS jouw onderneming?

Vlaanderen investeert via het Beleidsplan Cybersecurity fors in onderzoek, praktische toepassingen en omkadering op het vlak van opleiding, bewustmaking en ethische vragen. Hoe ondersteunt het plan jouw bedrijf?