Over Digitaletoekomst.be

Digitaletoekomst.be is de informatie- en inspiratiehub voor Vlaamse ondernemingen die werk maken van digitalisering. Hier vind je alles om je cyberveiligheid te verhogen.

Wie zijn we?

Digitaletoekomst.be is de informatie- en inspiratiehub voor Vlaamse ondernemingen die werk maken van digitalisering. Dit online platform, gecoördineerd door VLAIO, Agentschap Innoveren & Ondernemen in opdracht van de Vlaamse overheid, wil de digitalisering van de Vlaamse economie en samenleving versterken en ondersteunen.

Daarbij werken we samen met tal van partners rond diverse thema’s, zoals artificiële intelligentie, cyberveiligheid, digitaal starten en Industrie 4.0.

Waarom dit platform?

Een digitale toekomst kan niet zonder een hoge mate van cyberveiligheid . Cybercriminelen bedreigen elke dag Vlaamse bedrijven en hun medewerkers. Met malware , phishingmails, virussen, identiteitsvervalsing, WhatsAppberichten… proberen ze ondernemingen binnen te dringen, data te stelen en systemen te gijzelen.

Digitaletoekomst.be, een initiatief van de Vlaamse overheid met tal van stakeholders op het terrein, ondersteunt en inspireert ondernemingen en deelt adviezen waarmee ze hun cyberveiligheid kunnen verhogen.

Je ontdekt hier ook alles over het Vlaams Beleidsplan Cybersecurity van de Vlaamse Regering, waarmee jaarlijk 20 miljoen euro wordt geïnvesteerd in onderzoek, opleidingen en praktische toepassingen om cybercriminaliteit bij bedrijven te voorkomen.

➡ Hoe jouw onderneming mee geniet van deze investering? Lees hierover Dit betekent het Beleidsplan CS voor jouw onderneming.

Early adopters voelen hoe ze beschermd zijn met de juiste cybersecurity -oplossingen. Andere Vlaamse ondernemingen staan aan het begin van hun CS-ontdekkingstocht. Welk pad kies jij?

Wat vind je op digitaletoekomst.be?

intigriti beloont ethische hackers
Intigriti laat ethische hackers websites, apps en software van bedrijven testen

Inspirerende verhalen

Hoe verbeter je de cybersecurity van jouw onderneming? Leer hoe Vlaamse ondernemingen oplossingen tegen cybercriminaliteit ontwikkelen. Ontdek welke Vlaamse bedrijven wereldtop zijn in beveiliging. Laat je door hen inspireren!

Ontdek concrete use cases

➡ Cybercriminelen bedreigen élke Vlaamse kmo. Versterk nu je cybersecurity! VLAIO betaalt 45% van je verbetertraject
Programmeurs leren software beveiligen
Programmeurs leren software beveiligen © Liam Tucker, Unsplash

Projecten voor jou

Innovatieve onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten dragen bij tot cybersecurity voor cloud , web, mobiel, IoT, data,… Welk project werkt op de noden van jouw onderneming? Bekijk hoe je deelneemt en contacteer de projectverantwoordelijke.

Ontdek Nieuwste ontwikkelingen

Hacker valt ook middelgrote Vlaamse bedrijven aan
Hoe je te beveiligen tegen hackers? © Foto Sandeep Swarnkar, Unsplash

Verhoog je cybersecurity

Hoe schrijf of koop je veilige software? Hoe verhoog je de online beveiliging van jouw onderneming? Wat doe je als je bedrijf gehackt wordt? Hoe leid je personeel op? Ga aan de slag voor meer digitale veiligheid.

Ontdek Cybersecurity-tips

De 4 doelen van digitaletoekomst.be

Digitaletoekomst.be verenigt initiatieven rond digitalisering en helpt alle organisaties starten en evolueren met deze technologie. De Vlaamse overheid en de partners achter het platform stellen zich vier doelen:

  1. De digitale geletterdheid bij bedrijven vergroten.
  2. Ondernemingen informeren over beleid en onderzoeksprojecten waaraan ze kunnen deelnemen.
  3. Ondernemers en medewerkers binnen bedrijven inspireren om hun cyberveiligheid te verbeteren.
  4. Ondernemingen doorverwijzen naar partners die hen kunnen helpen bij de digitalisering.

Klop aan bij VLAIO en het VLAIO Netwerk

Ben je een Vlaamse ondernemer of werk je in een Vlaamse onderneming? Dan is VLAIO voor jou hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid. VLAIO stimuleert en ondersteunt immers innovatie en ondernemerschap, en zet zich tegelijk in voor een gunstig ondernemersklimaat.

Voor je CS-projecten en -ontwikkelingen kan je terecht bij VLAIO en de partners uit het VLAIO Netwerk.

Ga naar vlaio.be

Partners van #digitaletoekomst

Digitaletoekomst.be is tot stand gekomen door de samenwerking van VLAIO en haar partners:

Agoria, Voka, Sirris, KU Leuven, UGent, Universiteit Antwerpen, UHasselt, VUB, de Vlaamse Hogescholenraad, Howest, imec, Flanders Make, het Centrum voor Cybersecurity België (CCB), VITO, Unizo, Kenniscentrum Data & Maatschappij en vele andere.

Logo Cybersecurity Vlaanderen
TwitterLinkedIn