“Mijn activiteit en klanten vragen vertrouwen. Dan is ook online veiligheid essentieel!”

Use case

Vertrouwen. Daar draait het bij ondernemer Kurt Goossens om. Tijdens de Wolves & Warriors-weken helpt hij ondernemers met hun zakelijke en persoonlijke ontwikkeling. Ondertussen garandeert hij online veiligheid voor alle verzamelde gegevens. Hoe pakt hij het aan?

In het begin van zijn carrière bij het Speciaal Interventie Eskadron en de BOB jaagde Kurt Goossens op zware criminelen. Vandaag zorgt hij ervoor dat zware cybercriminelen zijn onderneming niet kunnen hacken.

""
Ik heb geen zin om bezig te zijn met cybersecurity. Dat moet gewoon in orde zijn.
Kurt Goossens, oprichter en zaakvoerder van Wolves & Warriors

Met een team van zes organiseert Kurt persoonlijke ontwikkelingstrainingen in Zuid-Spanje, weekends in de Benelux en seminaries in België.

“We combineren persoonlijke en professionele ontwikkeling met avontuurlijke activiteiten”, vertelt Kurt. Vijf jaar geleden richtte hij Wolves & Warriors op, enkel voor mannen. Sinds vier jaar organiseren hij en zijn team ook activiteiten exclusief voor vrouwen, voor de Warrior Queens.

Vertrouwen is cruciaal

Tijdens die activiteiten wordt er diep gegaan en komen er heel wat intieme zaken aan bod. Wat gezegd en gedeeld wordt tijdens de opleidingen verdwijnt in het hoofd van Kurt en de coachen.

De gegevens die vooraf verzameld worden, belanden veilig in de cloud .

"Een van de belangrijkste voorwaarden om iedereen tot ontwikkeling te laten komen, is een veilige omgeving", weet Kurt. "Enkel in vertrouwen kan je zaken delen die je nog nooit hebt gedeeld met je partner, medewerkers of vrienden."

👉 Wees te vertrouwen door je klanten. Verhoog je cybersecurity via een Cybersecurity-Verbetertraject gesubsidieerd door VLAIO.

Dit vertrouwen wil Kurt ook garanderen rond alles wat zijn klanten digitaal met hem delen. Deelnemers delen bijvoorbeeld hun contactgegevens en lichaamsgegevens zoals gewicht, lengte en schoenmaat, medische gegevens, voedselallergieën...

""
"Enkel in vertrouwen kan je zaken delen die je nog nooit hebt gedeeld met je partner, medewerkers of vrienden", ervaart Kurt Goossens (midden rechtstaand). © Foto Wolves & Warriors

Veilige tools kiezen

"Ze gaan ervan uit dat deze gegevens veilig zijn bij mij", zegt Kurt. "En daar zorg ik ook voor… met digitale tools die deze veiligheid garanderen. Google Business is hierin mijn belangrijkste bondgenoot."

"Via tweestapsverificatie is de toegang tot de gegevens beveiligd. Door de instellingen en het toewijzen van rechten hebben enkel geautoriseerde personen toegang."

👉 Experts raden iedereen aan om ‘tweestapsverificatie’ in te stellen. Lees Waarom nu meteen je accounts beter beveiligen via tweestapsverificatie

"Er is niets moeilijk aan. Het eenvoudige dashboard informeert me over wie wanneer toegang heeft, welke documenten ingekeken worden, of er beveiligingsproblemen zijn, welke apps toegang hebben tot mijn bedrijfsomgeving, welke apps veilig zijn en welke wachtwoorden best vervangen worden."

Geen gegevens delen

Voor het beheren van klantgegevens en het opzetten van zijn projecten koos Kurt voor een CRM- en projectmanagementtool die veiligheid met gebruiksgemak combineert.

Meer hoeft dit voor Kurt en de meerderheid van zelfstandigen en kleine ondernemers niet te zijn.

"Ik heb geen zin om bezig te zijn met cybersecurity . Dat moet gewoon in orde zijn."

Ondernemers rollen met een grote autoband over een Spaans strand
Ondernemers met Wolves & Warriors op training in Spanje. © Foto Wolves & Warriors

Tegelijkertijd waakt hij er over dat hijzelf en zijn team geen gegevens delen.

"Soms vragen ze me adressen, bijvoorbeeld om hun collega-deelnemers een geboortekaartje te sturen. Dan antwoord ik dat ik die gegevens niet kan en wil delen."

"Op het inschrijvingsformulier staat duidelijk dat alle gegevens strikt vertrouwelijk behandeld worden en nooit gedeeld worden met derden. GDPR verbiedt me dat trouwens. Eigenlijk straf dat nog niet iedereen dat weet."

TwitterLinkedIn

Hoe ondersteunt het Vlaams Beleidsplan CS jouw onderneming?

Vlaanderen investeert via het Beleidsplan Cybersecurity fors in onderzoek, praktische toepassingen en omkadering op het vlak van opleiding, bewustmaking en ethische vragen. Hoe ondersteunt het plan jouw bedrijf?