Wees slimmer dan een phisher met eenvoudige tips Safeonweb

Tips

Wees slimmer dan een phisher! De nieuwe campagne van Safeonweb, Febelfin en de Cyber Security Coalition zet internetgebruikers aan tot actie tegen phishers. Maak je onderneming weerbaarder. Deel de tips tegen hacking met je medewerkers.

Phishing blijft talloze slachtoffers maken, zowel bij particulieren als bij bedrijven en organisaties. Gedurende het hele jaar 2020 werden er via phishing 67.000 frauduleuze transacties uitgevoerd, voor een totaal nettobedrag van 34 miljoen euro.

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) ontvangt dagelijks gemiddeld 12000 verdachte berichten en waarschuwt voor grote phishingcampagnes via de nieuwe Safeonweb app.

👉 Bizar. Ook wie phishing kent, laat zich wel eens vangen. Lees Wat is de phishingparadox? En waarom is deze gevaarlijk?

Met de feestdagen en Black Friday in aantocht, heeft deze sensibiliseringscampagne van het CCB, Febelfin en de Cyber Security Coalition de bedoeling om de waakzaamheid van de internetgebruiker te verhogen. Want cybercriminelen spelen in op de actualiteit en worden alsmaar talrijker en inventiever.

""
Phishers sturen je meestal onverwachts berichten. © Foto Safeonweb

Niet machteloos

Je bent als internetgebruiker niet machteloos. Je kan zeker 2 slimme acties ondernemen:

  1. Download de Safeonweb app. Deze gloednieuwe app waarschuwt je voor cyberdreigingen en nieuwe phishingberichten.
  2. Mail frauduleuze berichten altijd naar verdacht@safeonweb.be. Het CCB laat de verdachte linken in deze berichten blokkeren.

De centrale boodschap? Wees slimmer dan phisher en deel nooit persoonlijke gegevens, codes of wachtwoorden.

Hoe je phishing herkent en waar je moet op letten, lees je op www.safeonweb.be

TwitterLinkedIn