VITO

VITO is de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek. Het is een toonaangevend, internationaal onderzoeks- en adviescentrum. Het reikt kennis en technologische innovaties aan die de transitie naar een duurzamere samenleving faciliteren.

We werken als Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling. Ons doel? De transitie versnellen naar een duurzame wereld.

Wij verbinden verschillende partijen in een duurzame waardenketen. Door samenwerking, schaalvergroting en toenemende expertise kunnen we zo slimmer gebruik maken van bestaande duurzame oplossingen en nieuwe technologieën ontwikkelen.

VITO legt de connectie tussen onderzoek, overheid en markt, tussen kennis, beleid en business om samen impactvolle veranderingen te initiëren. Meer en meer wordt het toegepast onderzoek gedreven door digitale data. Daarom specialiseert VITO zich niet alleen in het – op een wetenschappelijke correctie manier – verwerven van die digitale data maar ook in verder analysetechnieken zoals Artificiële Intelligentie en Deep Learning .

Hierdoor kunnen we bedrijven helpen om – binnen onze expertisedomeinen - correcte, behapbare en betrouwbare informatie te halen uit de enorme hoeveelheid data die vandaag op ons afkomt.

Je kunt terecht bij VITO voor:

  • Bedrijfsgericht en praktisch onderzoek
  • Concrete bedrijfsoplossingen
  • Integratie van oplossingen bij/voor bedrijven