Cyberveiliger worden? Dit zijn dé subsidies en steun- en begeleidingsmaatregelen die je moet kennen

Tips
door
VLAIO

Denk je aan investeren in cybersecurity ? Weet dan dat je de investering je niet alleen doet! Ontdek hier welke financiële steun je kan aanvragen. Maak ook kennis met interessante advies- en begeleidingstrajecten die het VLAIO Netwerk aanbiedt. En de return on investment? Die is helemaal voor jou en je onderneming!

Met deze financiële steun, advies en begeleiding is jouw onderneming is beter beschermd bij een cyberaanval.

FINANCIËLE STEUN

 

Kmo-portefeuille voor advies en opleiding cybersecurity

Wil je jouw personeel opleiden rond cybersecurity ? Of zoek je kwaliteitsvol advies om een cybersecurityplan op te stellen? Sinds kort kan je voor beperktere cybersecurity trajecten beroep doen op de kmo-portefeuille. Je krijgt als kleine of middelgrote onderneming een hoger steunpercentage voor het inkopen van advies en opleiding rond cybersecurity.

Ontdek het verhoogd steunpercentage via de kmo-portefeuille
Geldbriefjes van 10, 20, 50 en 100 euro
Informeer bij VLAIO naar subsidies die je helpen je cybersecurity maturiteit te verhogen. © Foto Markus Spiske, Unsplash

Cybersecurity verbetertrajecten

Wil je de cyberveiligheid van je onderneming op een duurzame manier verbeteren? Krijg je graag meer vat op de kwetsbaarheden van je bedrijf? Heb je nog geen strategie om de cyberveiligheid van je onderneming te verhogen? Dan is een cybersecurity verbetertraject iets voor jou! De door VLAIO geselecteerde dienstverleners ondersteunen kmo’s bij het duurzaam versterken van hun cyberveiligheid.

Nieuw is het lightpakket. Om nog meer kmo’s te stimuleren om van cyberveiligheid een prioriteit te maken, bieden we nu ook een instapversie aan. Als kmo betaal je hiermee na tussenkomst zo’n 10.000 euro minder dan bij het standaardpakket.

Ontdek hoe je een cybersecurity verbetertraject aanvraagt

Innovatiesteun voor onderzoek & ontwikkeling

Koester je plannen om een innovatieve vernieuwing te realiseren en wens je hierbij aandacht te schenken aan de cyberveiligheidsaspecten? Is je bedrijf bezig met het uitbouwen of het versterken van de onderzoeksen ontwikkelingsactiviteiten rond cybersecurity , digitalisering en/of artificiële intelligentie ? Via een ontwikkelings- of onderzoeksproject krijg je van VLAIO een financieel duwtje in de rug.

 

Ook wordt jaarlijks een thematische ICON-oproep rond cybersecurity georganiseerd. Met de CS-ICON-projecten wil VLAIO de brug slaan tussen onderzoeksresultaten op vlak van cybersecurity en toepassingen hiervan in het Vlaamse bedrijfsleven.

Alle info over ontwikkelingsprojectonderzoeksprojectICON-oproep cybersecurity

ADVIES & BEGELEIDING

 


Experten uit het VLAIO Netwerk

Weet je niet goed hoe te starten met een betere cyberveiligheid en/of wil je zelf meer te weten komen over wat cyberveiligheid inhoudt? Zoek je advies, coaching of een lerend netwerk van bedrijven die voor dezelfde uitdagingen staan? Wend je dan tot de partners uit het VLAIO Netwerk .
Duik in het aanbod rond cybersecurity van het VLAIO Netwerk

Blikopener hogescholen

Zoek je praktisch toepasbare kennis en projecten rond artificiële intelligentie en cybersecurity ? Via het project Blikopener verspreiden 10 Vlaamse hogescholen hun kennis naar bedrijven, non-profit organisaties, gemeenten, steden, OCMW’s en onderwijsinstellingen. Elke ondernemer, starter of prestarter die via praktijkgericht onderzoek een oplossing zoekt voor een concreet probleem, kan bij dit platform aankloppen.

Ontdek wat Blikopener voor jouw bedrijf kan betekenen

Proeftuin Innovatieve cyberbeveiliging voor industrie 4.0

Maakt je bedrijf gebruik van data- en geconnecteerde machines? Dan is beveiliging een must! De proeftuin Innovatieve cyberbeveiliging voor industriële bedrijven in de maakindustrie creëert demo’s voor bedrijven die willen werken aan een doordacht cyberveiligheidsbeleid. Hier ontdek je alle do’s en don’ts.

Neem een kijkje in de proeftuin Innovatieve cyberbeveiliging voor industrie 4.0

VLAIO bedrijfsadviseurs

Heb je ambitieuze digitaliseringsplannen en wil je het aspect cyberveiligheid hierbij niet uit het oog verliezen? Dan helpen de VLAIO bedrijfsadviseurs deze waar te maken. Zij gidsen je naar de juiste kennis, partners en financiële hefbomen en brengen je in contact met cybersecurity -knowhow die specifiek voor jouw bedrijf relevant is.

Maak je gratis afspraak bij een VLAIO bedrijfsadviseur

TwitterLinkedIn