VLAIO

Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. We stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Dit doen we in samenwerking met tal van partners.

VLAIO bedrijfsadviseurs

VLAIO bedrijfsadviseurs hebben, dankzij ervaring binnen verschillende domeinen,  een goede positie om een verbindende rol te spelen in het verder bevorderen van cybersecurity (CS) maturiteit in Vlaanderen. 

Matchmaker in CS

Wij brengen bedrijven, en in het bijzonder kmo’s, in contact met de voor hen relevante CS-knowhow, die bij verschillende types van organisaties aanwezig kan zijn. Denk aan private CS-aanbieders, universiteiten en hogescholen, strategische en collectieve onderzoekscentra,  maar bijvoorbeeld ook intermediaire organisaties (zoals Voka, Unizo, Agoria, enz.). 

Wij doen daarvoor beroep op het VLAIO Netwerk, waarin zich meer dan 200 partners verzameld hebben om ondernemerschap en innovatie in Vlaanderen te bevorderen. 

Ondersteuning subsidieaanvragen

VLAIO bedrijfsadviseurs bieden ook ondersteuning aan bedrijven bij het indienen van subsidieaanvragen voor CS-projecten. 

Het is onze rol om ervoor te zorgen dat ondernemers vlot hun weg vinden naar het juiste subsidiekanaal bij projecten die de knowhow en implementatie van CS verhogen. Wanneer ze dat wensen, helpen we hen ook bij het omschrijven van de business case en de innovatieve uitdaging. 

Door onze brede ervaring in zeer uiteenlopende domeinen, maar ook specifiek rond cybersecurity, zijn we vaak in staat om daarbij een aantal best practices en geleerde lessen aan te reiken. Ook ondernemingen die na een deelname aan een collectief project de stap willen maken naar bedrijfsspecifieke CS-implementaties, kunnen van deze begeleiding gebruik maken. 

Je kunt terecht bij VLAIO voor:

  • het stimuleren van groei en innovatie
  • het bevorderen van ondernemerschap
  • het ondersteunen van clusters
  • en het bevorderen van omgevingsfactoren

Via één geïntegreerd loket leggen we de brug naar sterker ondernemerschap.

Meer info

www.vlaio.be/digitalisering

Jouw contactpersoon

WhatsApp of bel ons op 0800 20 555
cs@vlaio.be