AI-documentspecialist Metamaze haalt 1,5 miljoen euro op

Actua

De specialist in document processing Metamaze haalt 1,5 miljoen euro op. Met dit zaaikapitaal stoomt de Antwerpse start-up zich klaar voor Europese groei.

"Mensen bevrijden van saai, repetitief en geestdodend werk", omschrijft Metamaze zijn missie. Dat doet de start-up uit Antwerpen met het automatisch verwerken en analyseren van documenten via artificiële intelligentie .

Eén jaar na de oprichting als spin-off van AI-bedrijf Faction heeft Metamaze al 20 klanten, onder wie AXA Bank België, Borealis en Atlas Copco. 

Nu maakt het Antwerpse techbedrijf zich op voor de volgende grote sprong. Het wil sneller groeien in België en Nederland en actief worden in Noord-Europa.

Jos Polfliet aan tafel
Onder meer het management - waaronder Jos Polfliet - investeert in Metamaze. © Foto Faktion

Hiervoor bracht Metamaze 1,5 miljoen euro vers geld samen via investeerders en leningen. Ook bij de opstart in 2020 haalde het 1 miljoen euro op. 

Faktion, eveneens gespecialiseerd in artificiële intelligentie , draagt 400.000 euro van de 1,5 miljoen euro bij. De rest van het geld komt van het management, bestaande aandeelhouders en businessangels.

Met steun van VLAIO

Metamaze ontving bij de start van de ontwikkeling van zijn platform steun vanuit VLAIO. Ook werd de verdere ontwikkeling financieel ondersteund via een tweede dossier.

Vraag ook steun aan via de VLAIO-bedrijfsadviseurs

TwitterLinkedIn