AI-specialist Kwarts viert vijfde verjaardag met kapitaalronde van 1,2 miljoen euro

Actua

AI-specialist Kwarts uit Hasselt viert zijn vijfde verjaardag met een flinke financiële injectie. De Belgische start-up haalt 1,2 miljoen euro op bij investeerders. Hiermee ontwikkelt het verder aan zijn AI-gedreven customer dataplatform A-Inside.

""
Oude klasgenoten Ruben De Moor (links) en Bart Van Proeyen leiden Kwarts. © Foto Mies Cosemans

A-Inside, het door Kwarts ontwikkelde AI-gedreven klantdataplatform, helpt bedrijven om datastromen te centraliseren en te analyseren. Zo brengt het de customer journey in kaart. Het verduidelijkt behoeften van klanten, zoals zorgverleners, en doet aanbevelingen over hoe die behoeften voldaan kunnen worden.

"Een groot voordeel is dat ons systeem geïntegreerd kan worden in een bestaand CRM-systeem", vertellen Bart Van Proeyen en Ruben De Moor, respectievelijk CEO en CCO van Kwarts.

Het A-Inside platform voegt intelligentie en inzichten toe aan bestaande CRM-systemen.
Bart Van Proeyen en Ruben De Moor, respectievelijk CEO en CCO van Kwarts

"We koppelen datastromen uit het bestaande CRM- en ERP-systeem samen met data van derden aan ons platform. Zo voegt het A-Inside platform naadloos intelligentie en inzichten toe aan bestaande CRM-systemen in de life sciences sector. Meteen verwijderen we ook de silo's tussen verschillende teams binnen een bedrijf", zeggen Bart en Ruben.

Investeerders zijn ervaren

De twee jeugdvrienden kwamen in de zomer van 2020 weer bij elkaar en sloegen de handen in elkaar. De consultancy rol van Kwarts verdween vervolgens naar de achtergrond om het A-Inside platform te ontwikkelen.

Via online oproepen wonnen Bart en Ruben het vertrouwen van investeerders. Ze haalden 1,2 miljoen euro op bij Volta Ventures, Imec.istart, BlueHealth Innovation Fund, LRM, Belfius en ervaren business angels Jean-Marie Vliegen, Wouter Reggers en Wim Van Cappellen.

Met hulp van VLAIO

Het A-Inside platform werd ontwikkeld in het kader van een VLAIO-project in samenwerking met de BIARU cel aan de Universiteit Hasselt en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Bovendien hebben Bart en Ruben samen bijna twintig jaar ervaring in de life sciences.

Zoek ook de gepaste steun voor je onderneming

Klik door naar de Subsidiedatabank

"A-Inside is een agnostisch platform, wat betekent dat het ook perfect in andere sectoren kan worden geïmplementeerd", verzekert Bart.

Vandaag al werkt het jonge bedrijf onder meer voor Delhaize, epihunter en Joyn.

Vacatures data-minded profielen

Kwarts realiseerde al projecten in Europa en Azië en heeft een handelsmissie naar de Verenigde Staten gepland. 

Om te anticiperen op de verwachte groei, breidt het bedrijf verder uit. "Met het huidige zevenkoppige team staan we heel sterk op het vlak van AI. We zijn nu op zoek naar sterke profielen in softwareontwikkeling en data science, bovenop de commerciële profielen", besluit Ruben.

TwitterLinkedIn