Ondernemers steeds bewuster van hun online veiligheid

Actua

Ondernemers zijn bewust bezig met hun veiligheid op het internet. Dat blijkt uit het marktonderzoek van DNS Belgium en InSites Consulting. Om online meer vertrouwen te creëren, zetten ze steeds vaker een professioneel e-mailadres in.

Twee groepen onderscheiden zich in het jaarlijkse marktonderzoek van DNS Belgium en InSites Consulting over internet, domeinnamen, sociale media en cybersecurity , editie 2019.

  • Enerzijds mensen die het internet met een toenemend vertrouwen benaderen en er een goede kennis van hebben. Dit zijn de  jongeren, ondernemers en domeinnaameigenaars. 
  • En anderzijds de mensen die minder positief tegenover het internet staan. Dit blijken vooral ouderen te zijn die ook minder vaak online zijn.

Ondernemers willen online veilig zijn

Wanneer we dieper in de cijfers duiken, merken we dat jongeren (18-24 jaar) bewuster bezig zijn met hun veiligheid online. 

Maar liefst 73 procent van mensen tussen 18 en 34 beschouwt zichzelf als expert wat het internet betreft en zegt op de hoogte te zijn van de nieuwste beveiligingstools. 

Hetzelfde geldt voor de ondernemers en domeinnaamhouders onder de bevraagden.

Domeinnaam boezemt vertrouwen in

72 procent van de mensen die al één of meerdere domeinnamen registreerden, deed dit voor professionele doeleinden.

En opvallend: 64 procent registreert een domeinnaam om professionele e-mailadressen te hebben. 11 procent registreert de domeinnaam zelfs enkel voor het e-mailadres.

Een professioneel e-mailadres verbonden aan je domeinnaam komt professioneler en betrouwbaarder over.

Dat is een slimme zet, want een professioneel e-mailadres verbonden aan een domeinnaam komt professioneler en betrouwbaarder over dan een generiek e-mailadres als google.com of hotmail.com.

Lees meer op dsnbelgium.be

TwitterLinkedIn