In oktober focust Europa op cybersecurity. Jouw onderneming ook?

Actua

In oktober 2022 vindt de tiende European Cybersecurity Month plaats. Een hele maand lang focust dit initiatief van de Europese Unie op de strijd tegen cybercriminelen. Welke actie zet jouw bedrijf op?

""
Wat doe jij tijdens de Cybersecurity Month 2022? © Foto ECSM

Elk jaar sinds 2012 brengen de organisatoren van de European Cybersecurity Month (ECSM)  mensen uit heel Europa samen onder het motto 'Cybersecurity is een gedeelde verantwoordelijkheid'. Het doel is om de krachten te bundelen tegen cyberdreigingen. 

Ook jij als ondernemer en onderneming kan een activiteit inplannen.

Promoot je event

ECSM is een open platform waarop elke lokale organisator van een evenement zijn of haar activiteit kan delen. De aanvaarde voorstellen zullen als ECSM-activiteiten worden vermeld op de interactieve kaart van Europa op de website voor publieke toegang en registratie.

Voeg je activiteit toe

Vergroot mee de kennis

"De Europese cyberbeveiligingsmaand is één van de belangrijkste campagnes van de EU”, zegt EU Agency for Cybersecurity executive director, Juhan Lepassaar. “Het zet bedrijven en mensen ertoe aan om zich beter te beveiligen tegen online criminaliteit. Het vergroten van de kennis over cyberbeveiliging is niet alleen de sleutel tot het opbouwen van vertrouwen onder de EU-burgers, maar het is ook onze gedeelde verantwoordelijkheid.”

Het vergroten van de kennis over cyberbeveiliging is de sleutel tot het opbouwen van vertrouwen onder de EU-burgers.
​​​​​​​Juhan Lepassaar, EU Agency for Cybersecurity executive director

Meer ransomware en phishing

COVID-19 heeft een onmiddellijke verandering teweeggebracht in de manier waarop mensen hun dagelijks leven leiden. Mensen zijn afhankelijker geworden van het internet voor communicatie, onderwijs, aankopen, zakendoen en nog veel meer.

Deze digitalisering van het dagelijks leven brengt een stijging van de cybercriminaliteit met zich mee.

De cybersecurity maand wil ons hierrond extra waakzaam maken, met de hashtag #CyberSecMonth 2022.

De klemtoon van de ECSM2022 campagne ligt op:

  1. ransomware
  2. phishing

 

 

Vooral online activiteiten

Heel wat activiteiten - van conferenties en trainingen tot presentaties en kennisspelletjes - vinden dit jaar online plaats. Dat maakt het gemakkelijk om bijvoorbeeld een Duits webinar te volgen.

Elk jaar vinden gedurende de hele maand oktober in heel Europa honderden activiteiten plaats om de online veiligheid te bevorderen.

Klik hier door naar de activiteiten.

Activiteiten bij jou in de buurt

Ook in Vlaanderen en België worden activiteiten georganiseerd tijdens de Cybersecurity maand oktober.

Ontdek alle Belgische activiteiten

TwitterLinkedIn