In oktober focust Europa op cybersecurity. Jouw onderneming ook?

Actua

In oktober 2021 vindt de negende European Cybersecurity Month plaats. Een hele maand lang focust dit initiatief van de Europese Unie op de strijd tegen cybercriminelen. Welke actie zet jouw bedrijf op?

Elk jaar sinds 2012 brengen de organisatoren van de European Cybersecurity Month (ECSM)  mensen uit heel Europa samen onder het motto 'Cybersecurity is een gedeelde verantwoordelijkheid'. Het doel is om de krachten te bundelen tegen cyberdreigingen. 

Ook jij als ondernemer en onderneming kan een activiteit inplannen.

Promoot je event

ECSM is een open platform waarop elke lokale organisator van een evenement zijn of haar activiteit kan delen. De aanvaarde voorstellen zullen als ECSM-activiteiten worden vermeld op de interactieve kaart van Europa op de website voor publieke toegang en registratie.

Voeg je activiteit toe

Vergroot mee de kennis

"De Europese cyberbeveiligingsmaand is één van de belangrijkste campagnes van de EU”, zegt EU Agency for Cybersecurity executive director, Juhan Lepassaar. “Het zet bedrijven en mensen ertoe aan om zich beter te beveiligen tegen online criminaliteit. Het vergroten van de kennis over cyberbeveiliging is niet alleen de sleutel tot het opbouwen van vertrouwen onder de EU-burgers, maar het is ook onze gedeelde verantwoordelijkheid.”

Het vergroten van de kennis over cyberbeveiliging is de sleutel tot het opbouwen van vertrouwen onder de EU-burgers.
​​​​​​​Juhan Lepassaar, EU Agency for Cybersecurity executive director

Het gevaar van COVID-19

De uitbraak van COVID-19 heeft een onmiddellijke verandering teweeggebracht in de manier waarop mensen hun dagelijks leven leiden. Mensen zijn afhankelijker geworden van het internet voor communicatie, onderwijs, aankopen, zakendoen en nog veel meer.

Deze digitalisering van het dagelijks leven brengt een stijging van de cybercriminaliteit met zich mee.

De cybersecurity maand wil ons hierrond extra waakzaam maken onder het thema ‘Think Before U Click’ #ThinkB4UClick

De klemtoon van de ECSM2021 campagne ligt op:

  1. Eerste hulp, richtlijnen die je helpen als je het slachtoffer wordt van een cyberaanval
  2. Wees cyber-veilig thuis

 

 

Affiche European Cybersecurity Month 2020

Vooral online activiteiten

Het merendeel van de activiteiten van dit jaar - van conferenties en trainingen tot presentaties en kennisspelletjes - is online gegaan als gevolg van de COVID-19-pandemie. Elk jaar vinden gedurende de hele maand oktober in heel Europa honderden activiteiten plaats om de online veiligheid te bevorderen.

Activiteiten bij jou in de buurt

Ook in Vlaanderen en België worden activiteiten georganiseerd tijdens de Cybersecurity maand oktober.

Ontdek alle Belgische activiteiten

TwitterLinkedIn