Cybersecurity opleiding Howest voortaan ook Engelstalig

Actua
door
Howest

Vanaf de herfst van 2020 kunnen ook niet-Nederlandstaligen terecht aan de Howest-campus voor een bacheloropleiding in cybersecurity . "Nu is het ideale moment. Er woedt écht een oorlog", zegt Kurt Callewaert die het opleidingsprogramma leidt.

De Howest hogeschool start met een internationale gespecialiseerde opleiding in cybersecurity . Vanaf de herfst dit jaar zal je aan de campus in Brugge terecht kunnen voor de opleiding 'Bachelor of Applied Computer Science with a major in Cyber Security'. Het programma bouwt voort op de Nederlandstalige opleiding die al enkele jaren bestaat. Dat schrijft DataNews.

Er woedt een oorlog

Voor Kurt Callewaert, die het opleidingsprogramma leidt, is het een logische stap. "Nu is het ideale moment. Er woedt écht een oorlog. We moeten daarom meer specialisten in cybersecurity opleiden die bedrijven en overheidsorganisaties helpen om weerstand te bieden aan het groeiend aantal cyberaanvallen. De vele hacks en ransomware -aanvallen wereldwijd zijn het bewijs."

We moeten meer specialisten in cybersecurity opleiden die bedrijven en overheidsorganisaties helpen om weerstand te bieden aan het groeiend aantal cyberaanvallen.
Kurt Callewaert, Head of Research Applied Computer Science bij HOWEST
Cybersecurity opleiding Howest wordt internationaal
Cybersecurity opleiding Howest wordt internationaal

Howest was een van de eerste onderwijsinstellingen die een bacheloropleiding aanbiedt met praktijkgerichte aandacht voor cybersecurity .

Dit is niet de eerste internationale stap die Howest zet. Zo is er ook al de opleiding 'Bachelor in Digital Arts and Entertainment' (DAE) die internationaal op de nodige aandacht kan rekenen.