Evalueer je onderneming met de Digitale Quick Scan

Dienstverlener
Voka
In samenwerking met

Deloitte

Je wordt als ondernemer dagelijks geconfronteerd met schijnbare eindeloze technologische mogelijkheden en digitale uitdagingen. Met de digitale quick scan van Voka en Deloitte Private, krijg je een score en concrete tips om de digitale maturiteit van jouw onderneming te versterken.

Wat is het?

De bereidheid tot digitale transformatie bij kmo’s mag dan wel groot zijn, velen missen een duidelijke aanpak over hoe digitaliseringskansen kunnen gegrepen worden en concreet vertaald worden naar effectieve implementatie.

Om jou de juiste ondersteuning te kunnen bieden is het belangrijk om de huidige digitale maturiteit van jouw onderneming of organisatie in kaart te brengen.

In de vragenlijst peilen we onder meer naar:

  • Heb je een uitgeschreven strategie m.b.t. digitale transformatie?
  • In welke mate wordt digitalisering binnen jouw organisatie gestimuleerd?
  • Wat is de impact van digitalisering op jouw klanten- en leveranciersrelatie?
  • Is jouw technologische infrastructuur voldoende schaalbaar?
  • Zijn de productieprocessen gedigitaliseerd en geautomatiseerd?

Voor wie?

Voor alle ondernemers, vzw’s met een commercieel oogmerk, socio-profit organisaties en bijberoepers. 

Wat kan je verwachten?

Je evalueert de digitale maturiteit van je onderneming of organisatie aan de hand van een vragenlijst die +/- 25 min. van je tijd vraagt. De items zijn verdeeld over 5 domeinen: strategie, interne organisatie, klanten- leveranciersrelatie, infastructuur en nog 1 specifiek domein voor de maakindustrie.

Je totaalscore geeft aan hoe je de digitale maturiteit van je organisatie hebt ingeschat. Daarnaast krijg je ook subscores per categorie. Die helpen je om sterktes en zwaktes bloot te leggen. Zo helpt de tool je om op een doordachte manier prioriteiten te stellen. Je krijgt de kans om jouw eigen resultaat te vergelijken met sectorgenoten en andere relevante kmo’s.

Indien je dat wenst, voorzien wij een gratis (online) individueel opvolggesprek.

Heb je nood aan bijkomende info of ondersteuning? Met Voka hebben we een heel gevarieerd aanbod aan kort- en langlopende opleidingen rond digitalisering en de toepassing van nieuwe technologieën klaar staan.