Wat zit er in je voeding? De nieuwste hyperspectrale camera ontdekt het razendsnel

Verhaal

Je wil exact de samenstelling kennen van de voedingsproducten waarmee je werkt? Je controleert graag de samenstelling van kruidenmengsels? Deze hyperspectrale camera met AI-technologie analyseert haarfijn elk voedingsproduct. 

Razendsnel voedingsproducten zoals vlees, fruit en groenten scannen om vreemde voorwerpen op te sporen? Afwijkingen detecteren en de kwaliteit controleren? Kruidenmengsels haarfijn analyseren?

Het kan nu in de Food Pilot in Melle met behulp van hyperspectraaltechnologie en artificiële intelligentie . Met dank aan de steun van VLAIO voor de industrie 4.0-proeftuin ‘Living Lab 4.0 Agrifood’!

“Meten is weten.” Dat is het adagium van de industrie 4.0-proeftuin ‘Living Lab 4.0 Agrifood’, een samenwerking tussen Flanders’ FOOD en ILVO. Met de steun van VLAIO werd vorig jaar de bestaande UHT-installatie voor het produceren van sauzen, sappen en dranken uitgebreid met IoT-sensoren en een data-analyseplatform.

AI vergroot de mogelijkheden

Sinds kort werd ook een tweede demonstrator afgewerkt. De Food Pilot werd uitgebreid met expertise op het vlak van visiedetectie op basis hyperspectraaltechnologie en artificiële intelligentie . Een nieuw, veelbelovend kennisterrein dat zo veel bereikbaarder wordt voor voedingsbedrijven.

Hyperspectrale camera met AI analyseert voedingsproducten
Hyperspectrale camera met AI analyseert voedingsproducten

Zo biedt deze technologie de mogelijkheid om razendsnel en volautomatisch vreemde voorwerpen te identificeren, afwijkingen te detecteren, classificatietaken uit te voeren en kwaliteitsparameters te bepalen. 

Ontdek meer op Industrie 4.0 Vlaanderen

Alles over Industrie4.0

test tekst over Knooppunt voor industriële transformatie