Kanaal Z-reportages onthullen de impact van Artificiële Intelligentie op economie en samenleving

Actua
door
imec

AI is definitief uit de startblokken geschoten. Dat toont ook de reportagereeks over artificiële intelligentie op Kanaal Z. Hier vind je elke week een nieuwe aflevering.

Grote Z op het openingsbeeld van de reportagereeks 'Z into AI'

De zakenzender brengt elke week visionaire kortlopende filmpjes over het Vlaamse AI programma, de impact ervan op het dagelijkse leven, op de industrie, op de gezondheidszorg… Z into AI.

Spanning rond AI

Eén van de belangrijkste stemmen in de Belgische AI-wereld is Geertrui Mieke De Ketelaere, program director AI bij imec. Zij komt in de eerste aflevering aan bod.

Artificiële intelligentie is een systeem dat in staat is om zelfstandig te leren en zelfstandig beslissingen te nemen”, opent Geertrui Mieke de reeks.

AI is overal aanwezig, maar toch leidt het tot polarisatie. Het doel van deze televisieserie is de spanning weg te nemen.
Geertrui Mieke De Ketelaere, program director AI bij imec

“AI is overal aanwezig, maar toch leidt het tot polarisatie. Het doel van deze televisieserie is de spanning van deze lijn weg te nemen, om aan de hand van innovatieve cases en een panel van multidisciplinaire experten te kijken welke waarde AI kan brengen.”

Inspiratie voor bedrijven

Met deze insteek vult Kanaal Z het AI-gedeelte van het platform digitaletoekomst.be mooi aan. Ook hier vind je informatie over het Vlaamse AI-programma, inspiratie van bedrijven én advies om AI in je eigen onderneming in te zetten.

Het onderzoekscentrum imec zet, net zoals VLAIO, sterk in om de adoptiegraad van AI in bedrijven te vergroten. Tot wat dit leidt, zie je in de reportages op Kanaal Z.

Aflevering 1. Introductie op AI

De technologische vooruitgang in Artificiële intelligentie maakt onze wereld steeds sneller en slimmer. Maar wat als onze computers, onze huizen en onze auto's straks voor ons beginnen te denken? Hoe gaan we om met deze uitdagingen, en hoe maken we slim gebruik van de mogelijkheden?

Bekijk Z into AI (1)

Aflevering 2. AI en data

Artificiële intelligentie heeft nood aan data en gegevens om te kunnen leren en te analyseren. Maar hoe zit het dan met gevoelige informatie? Begrenzen we de mogelijkheden van AI als we ook onze privacy willen beschermen?

Bekijk Z into AI (2)

TwitterLinkedIn