VUB start lessentraject artificiële intelligentie voor CEO's, investeerders en technische profielen

Actua
door
VUB

De snel groeiende impact van de technologische en van artificiële intelligentie  op onze jobs heeft de Vrije Universiteit Brussel (VUB) ertoe aangezet om een nieuwe lessenreeks op te starten die daar op inspeelt. Het 'Lifelong Learning Programme on ArtificialIntelligence' zorgt voor een diepgaande en kwalitatieve training die gevolgd kan worden door zowel experten als leken.

Onderzoekster werkt met een robot in het AI Experience Centre van de VUB
De training kan georganiseerd worden in het AI Experience Centre van de VUB © VUB

De lessenreeks richt zich op twee doelgroepen.

  1. de niet-technische doelgroepen zoals beleidsmakers, journalisten, CEO's en investeerders.
  2. technici zoals datawetenschappers, architecten, ontwikkelaars.

De sessies worden online, offline of in een blended setting aangeboden.

"Wij bieden bijvoorbeeld ook innovatieve formules aan zoals een research-in-residence-programma aan voor AI-ingenieurs en datawetenschappers, om zij-aan-zij te komen werken met een onderzoeker uit ons lab", zegt opleidingscoördinator Anne Snel, "maar we hebben ook educatieve spelletjes en organiseren op wens teambuildingactiviteiten."

Deel van de Vlaamse AI-Academie

Het nieuwe programma is een aanvulling op het bestaande Postgraduaat Artificiële Intelligentie en de bachelor-en masteropleidingen Computerwetenschappen en Toegepaste Informatica en Wiskunde & DataScience.

Het aanbod maakt deel uit van de Vlaamse AI-Academie. Dat is een gloednieuw initiatief van de Vlaamse overheid waarmee ze een grootschalig lesaanbod rond artificiële intelligentie  wil ontwikkelen vanuit het hoger onderwijs.

Meer info over het Lifelong Learning Program AI