Verbeter je basiskennis met deze gratis online cursus over AI

Tips

Gratis en gemakkelijk leren over artificiële intelligentie ? Ja dat kan. VDAB biedt een online cursus aan, gericht op iedereen die nog niet vertrouwd is met deze nieuwe technologie.

Sinds de coronacrisis is de gratis cursus over Artificiële intelligentie de vierde meest populaire online cursus bij VDAB.

Sinds de coronacrisis is de gratis cursus over Artificiële intelligentie de vierde meest populaire online cursus bij VDAB. Al 800 mensen zijn de online cursus gestart. In dit artikel lees je hoe je zelf de cursus begint.

De VDAB-cursus speelt in op de alomtegenwoordigheid van AI in ons dagelijks leven. Denk maar aan ‘Siri’ of ‘Google now’ op de smartphone, Netflix die ons series en films voorstelt op basis van vroegere keuzes, de vele domotica toepassingen in de huiskamer en zelfs de zelfrijdende auto. 

Steeds meer AI in bedrijven

Ook op de arbeidsmarkt vindt artificiële intelligentie steeds meer ingang. Bedrijven gebruiken artificiële intelligentie om hun productie te verbeteren door de machines te laten ‘leren’, fouten te detecteren of door slimme robots en co-bots te gebruiken. Maar het is niet altijd evident voor een werknemer om daarmee te leren omgaan.

Korte online cursussen leer je wanneer het jou best past. Op de trein, in de auto terwijl je wacht op iemand of gewoon ‘s avonds in jouw zetel.
Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder van VDAB

Is AI iets om je zorgen over te maken? Nee, zeker niet, wijst de online AI-cursus van VDAB uit.
“Mensen hebben de unieke gave om zichzelf heruit te vinden en een nooit verkend pad te bewandelen”, zegt Elke Geeraerts, managing partner van Better Minds at Work. “In AI termen: om zich te herprogrammeren.”

Daarbij is AI geen concurrentie voor menselijk werk, wel een aanvulling. “AI is perfect aanvullend op het menselijke werk. Dat is het leuke”, zegt Sam Hendrickx, co-founder van Brainjar. “AI en mensen kunnen perfect naast elkaar werken en elkaar versterken.”

Wie wil kan binge-leren

De nieuwe online cursus over artificiële intelligentie is een van de 350 online opleidingen van VDAB. 

“Wie wil kan binge-leren”, zegt Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder van VDAB. “We willen af van het imago dat leren enkel iets intensief is waarvoor je je moet verplaatsen en veel tijd moet vrij maken. Daarom zetten we in op korte online cursussen, waardoor bijleren kan wanneer het jou best past. Op de trein, in de auto terwijl je wacht op iemand, of gewoon ‘s avonds in jouw zetel.” 

Test jezelf met een quiz

De cursus is opgebouwd uit drie delen. In deze delen wordt uitgelegd wat artificiële intelligentie is, wat de geschiedenis ervan is en welke impact het heeft. Ook de bouwstenen zoals onder andere data, ‘machine learning ’ en toepassingen worden één voor één getoond. 

Aan het einde test je jezelf met een korte quiz.

4 redenen om deze gratis cursus te volgen?

  1. In 4u tijd krijg je de basis van AI onder de knie.
  2. Je weet wat de impact is van AI op jou en je werk.
  3. Je bent klaar om in de toekomst met AI om te gaan.
  4. Na de cursus krijg je een getuigschrift.

Start de gratis cursus over AI

TwitterLinkedIn