Gratis tool #LeerInUwKot selecteert jouw volgende online opleiding

Actua

Door corona zijn meer dan 1 miljoen Belgen technisch werkloos.  “Dit hoeft geen verloren periode te zijn”, denken Radix, Accent, Agoria, Jobat en VDAB. “Dit is misschien de ideale periode om het beste uit jezelf te halen.” Samen lanceren ze de gratis webapplicatie #LeerInUwKot.

Gratis online tool #LeerInUwKot selecteert online opleidingen op maat
Gratis online tool selecteert uit 15.000 online opleidingen

Werkloos thuiszitten in coronatijden hoeft niet te betekenen dat je stilstaat. “Mensen proberen nuttig bezig te blijven”, zegt Davio Larnout, CEO van Radix. Online leren is een populaire invulling. 

“Je kunt inderdaad ook van thuis uit je (toekomstige) carrière boosten. Zo word je een betere versie van jezelf en kom je sterker uit deze storm.”

Vanuit die visie ontwikkelde Radix #LeerInUwKot. Het is een webapplicatie die je helpt om op een snelle en eenvoudige manier online opleidingen te vinden die perfect aansluiten bij je (toekomstige) job. Samen met zijn partners Accent, Agoria, Jobat en VDAB wil de AI solutions provider tijdelijk werklozen helpen en iets terugdoen voor de maatschappij.

AI scant 15.000 opleidingen

De webapplicatie #LeerInUwKot is zeer efficiënt en gebruiksvriendelijk omdat ze aangestuurd wordt door artificiële intelligentie .

De achterliggende software leidt vaardigheden af uit de info die je verschaft. Met deze kennis grasduint het in de 15.000 online opleidingen die beschikbaar zijn op het platform. Vervolgens stelt het je opleidingen voor die bij je functie passen.

AI zorgt ervoor dat de tool in staat is om meer nauwkeurige en relevante resultaten weer te geven.
Davio Larnout, CEO van Radix

Hoewel de applicatie op een standaard zoekmachine lijkt, is de achterliggende technologie veel complexer. Met behulp van artificiële intelligentie – meer specifiek Natural Language Processing (NLP ) – leert de applicatie om menselijke taal te begrijpen en te verwerken.

“Dat zorgt ervoor dat de tool in staat is om meer nauwkeurige en relevante resultaten weer te geven”, licht Davio toe. “Tegelijkertijd leert hij nieuwe begrippen bij en legt hij nieuwe verbanden. Zo maakt #LeerInUwKot elke zoektocht naar een interessante opleiding veel eenvoudiger.” 

Vind de opleiding die je past in 5 stappen

  Stap 1. Surf naar www.leerinuwkot.be
  Stap 2. Geef je beroepstitel of een vaardigheid naar keuze in. 
  Stap 3. Bekijk het overzicht van van de voor jouw relevante online opleidingen.
  Stap 4. Klik door naar de website van een opleiding naar keuze
  Stap 5. Meld je aan voor de online opleiding. 

#LeerInUwKot.be

Grijp deze moment om te leren

Jeroen Franssen, senior expert arbeidsmarkt & arbeidsorganisatie bij Agoria benadrukt dat het nu dé moment is om opleidingen te volgen.

"Uit onze Be The Change'-analyse blijkt dat bijblijven met digitale ontwikkelingen voor veel bedrijven de kernuitdaging is”, zegt Jeroen. “De toekomstige manier van werken wijzigt voor velen velen drastisch. De huidige situatie versnelt deze evolutie en zet de zaken extra op scherp.”

6 partners werken samen: Accent, Agoria, JobAt, Radix en VDAB
6 partners werken samen: Accent, Agoria, JobAt, Radix en VDAB

“Nu is dan ook een ‘momentum’ om iedereen aan te sporen om zich te trainen, om haar of zijn digitale vaardigheden verder te ontplooien. #LeerInUwKot toont heel laagdrempelig de weg om zelf het initiatief te nemen en de digitale slagkracht te verhogen.”

Lees het persbericht Opleiding volgen vanuit je kot? Radix helpt je op weg!