AI van icometrix helpt MS-patiënten met opvolgen en delen van hun symptomen

Actua

Het Leuvense icometrix is wereldleider in analyse van hersenscans via artificiële intelligentie (AI). Op World MS Day lanceerde het icompanion voor mensen met multiple sclerose (MS).

Afbeeldingen van app voor MS-patienten icompanion van icometrex

icompanion is een eenvoudige en veilige smartphone app om de symptomen, behandelingen en doktersbezoeken te volgen. Gebruikers kunnen er ook educatieve informatie vinden over de betekenis en de kwaliteit van hun hersenscans wanneer ze hun MRI-scans opladen naar het platform. 

Met icompanion en de aanwezige klinische gevalideerde testen, volgen mensen met MS nauwkeuriger op hoe het met hen gaat tussen de bezoeken aan de arts. Zo gaat er minder waardevolle informatie verloren.

Betere communicatie met arts

"icompanion helpt me om mijn symptomen bij te houden”, getuigt Roberto Paolella, die al 15 jaar met MS leeft. “Want ook al lijken sommige symptomen onbeduidend, ze zijn cruciaal voor de communicatie met mijn arts en de voorbereiding van mijn bezoeken. Ik vind het geweldig dat mijn gegevens ook onderzoekers ondersteunen in hun strijd tegen multiple sclerose. Om deze strijd te winnen hebben we ieders hulp nodig."

Wim Van Hecke, CEO van icometrix
icompanion overbrugt de kloof tussen doktersbezoeken met klinisch zinvolle en gevalideerde gegevens.
Wim Van Hecke, CEO van icometrix

"Het aanbieden van zorg op basis van objectieve metingen is een cruciale stap naar een meer gepersonaliseerde en precieze geneeskunde voor mensen met neurologische aandoeningen", zegt Wim Van Hecke, CEO van icometrix.

“Door middel van icompanion wordt de kloof tussen doktersbezoeken overbrugd met klinisch zinvolle en gevalideerde gegevens. De beschikbaarheid van de data voor de zorgverlener is daarbij van groot belang.”

AI kwantificeert hersenstructuren

De geautomatiseerde icobrain software van icometrix is FDA-cleared en CE-gelabeld en maakt gebruik van artificiële intelligentie om hersenstructuren te kwantificeren. Vandaag is icometrix internationaal actief in meer dan 100 klinische praktijken.

Lees het volledige persbericht

TwitterLinkedIn