Flanders' FOOD

Wij geloven in de toekomst van de Vlaamse voedingsindustrie en samen zorgen we ervoor dat ook de volgende generaties kunnen genieten van lekkere voeding, passend bij een gezonde levensstijl. Met passie, kennis en kunde overtuigen wij bedrijven om grenzen te verleggen.

Flanders’ FOOD is sinds de oprichting hét innovatieplatform voor de Vlaamse voedingsindustrie.

Flanders’ FOOD werd in 2005 opgericht door Fevia Vlaanderen (federatie van de voedingsindustrie) en een 20-tal stichtende leden. Het uitgangspunt? Door samenwerking, met elkaar en onderzoekspartner, meer slagkracht bekomen. Een visie waar we nog steeds in geloven.

De klassieke ‘waardeketen’ van boer tot klant, met een centrale rol voor de voedingsfabriek, bleek meer en meer achterhaald. Het speelveld wordt immers elke dag globaler. Om de competitiviteit in het agrovoedingssysteem te versterken is het noodzakelijk om te investeren in onderzoek en innovatie en tussen zowel (voedings)bedrijven als social profit organisaties. Dit over de grenzen van sectoren en regio’s heen. Dit is de rol die Flanders’ FOOD, een ledenorganisatie op Europees niveau, wil vervullen. Iedereen die een meerwaarde ziet in een samenwerking met het ecosysteem rond de Vlaamse voedingsindustrie is van harte welkom.

Meer info over Flander's FOOD

TwitterLinkedIn