Alle strikt vertrouwelijke info? Die gaat in de cyberveilige digitale kluis

Use case

Als gespecialiseerde kmo in family office diensten en vermogensbeheer van gegoede families draagt Truncus al 20 jaar veiligheid en vertrouwen hoog in het vaandel. Nu hun service steeds digitaler wordt, moet deze security ook in bits en bytes verzekerd zijn. Hoe lukt hen dat?

Vermogende families hebben veel administratie. Door de trend naar digitalisering worden de dikke mappen langzaam ingeruild voor USB-sticks en mail.

Maar dit zijn geen veilige manieren om vertrouwelijke documenten te delen. Family office en vermogensbeheerder Truncus vond een betere methode.

""
(vlnr.) Jonas Delrue (CTO Jimber), Stefaan Vanden Berghe (CEO Truncus) en Kristof Van Stappen (CEO Jimber) ontwierpen samen de digitale kluis. © Foto Truncus.jpg

"Onze diensten draaien op vertrouwen", zegt Wim Allegaert, bestuurder bij Truncus. "Vanuit onze administratieve service voor vermogende families groeiden we door tot vermogensbeheerder. In deze twee rollen willen we onze klanten maximale privacy en service garanderen… terwijl ze in alle transparantie hun documenten makkelijk, veilig en snel kunnen doornemen en delen."

Privacy én transparantie

Privacy én transparantie verzekeren, is een behoorlijke uitdaging. Zeker wanneer deze privacy ook binnen families gewaarborgd moet worden. Een pater familias wil zijn testament niet op voorhand delen met zijn kinderen. Maar misschien wil hij wel dat zijn kinderen mee het vastgoed van de familie beheren, en dus toegang hebben tot de gelinkte documenten, aktes, huurcontracten en dergelijke.

""
Wij willen we onze klanten maximale privacy en service garanderen… terwijl ze in alle transparantie hun documenten doornemen en delen.
Wim Allegaert, bestuurder bij Truncus

Het antwoord wordt sinds kort geleverd door Vlaamse spitstechnologie: een digitale kluis op maat ontwikkeld door Jimber. Sinds Truncus deze cybersecurity -oplossing in huis heeft, zetten ze één voor één de belangrijke documenten van families over naar deze Truncus Digitale Kluis.

Dit online platform biedt gebruikers een gepersonaliseerde oplossing om belangrijke documenten, wachtwoorden, accounts en gegevens te bewaren in een sterk beveiligde digitale omgeving. Bovendien kan de gebruiker het tijdrovende administratief beheer ervan uit handen geven.

Met subsidies van VLAIO

Jimber kreeg de afgelopen jaren via verschillende kanalen de nodige financiering voor zijn digitale cybersecurity -innovatie: ontwikkelingsprojecten en kmo-groeisubsidie.

Hoe VLAIO-bedrijfsadviseur Matthias Marescaux en FINMIX het jonge bedrijf hierin bijstonden, lees je in het artikel Hoe Jimber inzicht in het financieringslandschap kreeg.

Ook op zoek naar bedrijfsfinanciering?

Klik door naar FINMIX

Veiligste kluis ter wereld

De oplossing is te vergelijken met de IZIMI-kluis van notarissen waarin particulieren al hun aktes en testament kunnen verzamelen.

"Onze digitale kluis wordt beveiligd met een aantal lagen, via browser isolation technologie", zegt Kristof Van Stappen, CEO van Jimber. "De toegangscontrole verloopt via een private sleutel op de smartphone van de eindgebruikers. Na deze authenticatie krijgen gebruikers inzage in de documenten waar ze toegang tot hebben."

"Wij van Jimber krijgen al helemaal geen toegang tot de documenten die trouwens op de servers van Truncus blijven staan."

""
Het bestand zelf komt nooit op de computer van een eindgebruiker. Wel stuurt de kluis een beeld.
Kristof Van Stappen, oprichter en CEO van Jimber

Uniek is hoe het Vlaamse softwarebedrijf ervoor zorgt dat er geen bestanden in bits en bytes gedeeld worden met de eindgebruiker.

"Het bestand zelf komt nooit op de computer van een eindgebruiker. Wel stuurt de kluis een beeld. Dit kan bekeken en aangepast worden, waarna wijzigingen vervolgens in de kluis opgeslagen worden", legt Kristof uit.

"Met deze isolation-technologie zijn we een van de veiligste tools op de markt. Geen enkele digitale kluis vandaag gebruikt deze technologie. Momenteel werken we aan ISO-certificering omdat grote bedrijven wordt opgelegd om via ISO 27001 te werken."

Jimber naar het Midden-Oosten en Afrika

Vandaag telt Jimber 19 mensen, inclusief de twee oprichters. Met deze ploeg rollen ze hun oplossing uit én verbeteren ze deze continu.

""
Jimber-oprichters (vlnr.) Jonas Delrue (CTO) en Kristof Van Stappen (CEO) © Foto Jimber

Over vijf jaar wil het jonge bedrijf actief zijn in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

"We focussen ons op de delen van de wereld waar we minder concurrentie zien. Tegen 2022 voorzien we een paar grote spelers met meer dan 2000 medewerkers als klant en integratoren die onze oplossing verdelen in andere landen."

TwitterLinkedIn

Hoe ondersteunt het Vlaams Beleidsplan CS jouw onderneming?

Vlaanderen investeert via het Beleidsplan Cybersecurity fors in onderzoek, praktische toepassingen en omkadering op het vlak van opleiding, bewustmaking en ethische vragen. Hoe ondersteunt het plan jouw bedrijf?