Voka peilt naar jouw ervaringen rond cybersecurity

Actua
door
Voka

Minstens 40% van de Belgische kmo’s werd ooit al het slachtoffer van cybercriminaliteit, blijkt uit onderzoek. Via een online enquête peilt Voka nu anoniem naar de cyberbeveiliging van jouw onderneming.

**
Eline Blanchaert, HR-manager van Klingele chocolade. Haar onderneming werd getroffen door een cyberaanval

Voka roept bedrijven op om in 2021 cybersecurity hoog op de prioriteitenlijst te plaatsen. Online aanvallen veroorzaken immers enorme schade en kosten veel geld, schrijft het in aanloop naar hun gratis webinar Cybersecurity voor kmo's.

Eline Blanchaert, HR-manager van Klingele chocolade, getuigt op dit seminarie over de cyberaanval die hun kmo trof. 

Forse toename computercriminaliteit

Cybercriminaliteit is vandaag bijzonder vlot schaalbaar geworden. Criminelen kopen in één keer een paar duizend mailadressen op het darkweb en lanceren zo een massale aanval. 100.000 bedrijven viseren, is even gemakkelijk geworden als 100 bedrijven targeten. Dat zorgt er ook voor dat élk bedrijf een potentieel doelwit wordt van hackers en cybercriminelen.

De Barometer van de informatiemaatschappij 2020 van de FOD Economie stelt een forse toename vast van de computercriminaliteit in België.

Net zoals voor online fraude was er tussen 2017 en 2018 een vrij sterke toename (17,6 %) in computercriminaliteit. De belangrijkste vorm daarvan was informaticafraude (79 %), gevolgd door hacking (14%), valsheid in informatica (5%) en sabotage (2 %).

Vul de enquête in

Via een korte survey polst Voka graag naar jouw ervaringen rond cybersecurity . Het invullen duurt slechts 5 minuten.

"Deze enquête geeft ons de mogelijkheid om te zien waar specifieke noden liggen en kunnen wij ondersteuning op maat aanbieden", zegt het Vlaams Netwerk van Ondernemingen. 

Doe mee aan de survey

TwitterLinkedIn