Secutec beveiligt elke thuiswerker gratis

Actua

Thuiswerken tijdens de coronacrisis? Niet altijd even prettig. En al zeker niet als hackers je computer belagen ... Gelukkig weet Secutec daar wel raad mee. Meer nog: het bedrijf van internetbeveiligingsspecialist Geert Baudewijns biedt een uitstekende oplossing, gratis.

Thuiskantoor beveiligd tegen hackers
Thuiswerkers zijn kwetsbaar voor hackers © Foto Annie Spratt, Unsplash

Thuiswerkers vormen vandaag een kwetsbare groep. Dat lees je in het artikel Hackers viseren thuiswerkers. Wat zijn 5 pijnpunten en hoe verweer je je?

Secutec, het bedrijf van internet beveiligingsspecialist Geert Baudewijns, biedt nu een gratis oplossing. Twintig jaar geleden startte Geert als verdeler van McAfee. Sinds 2018 investeert hij in eigen cybersecurity oplossingen. Zijn 35 Vlaamse medewerkers krijgen daarbij hulp van 18 freelancers in Tel Aviv en 42 freelancers in Moskou.

Oud materiaal vormt probleem

“We vonden na problemen bij de gemeente Willebroek maar liefst 75 organisaties die met oud materiaal werkten”, zegt Geert. “Nu met de coronacrisis zien we dat 17 van deze organisaties hun oud materiaal weer hebben bovengehaald.”

Met de coronacrisis zien we dat organisaties hun oud materiaal weer bovenhalen.
Geert Baudewijn, CEO bij Secutec

Oude laptops, software en VPN-oplossingen vragen om problemen. Het advies van Geert? “Zo snel mogelijk alles updaten. Dat is de beste bescherming tegen hackers.”

Maar het is niet voldoende. Omdat vroeger IT-ers een oplossing moesten zoeken voor gemiddeld vier tot vijf procent van de medewerkers die thuiswerkten via een VPN-oplossing, moeten ze dat nu heel snel regelen voor 80 procent, weet Geert.

Ook schadelijk na de coronacrisis

Veel apparatuur van tijdelijke thuiswerkers is onvoldoende beveiligd. Dus verwacht Geert uitzonderlijk veel detecties van schadelijke virussen en cyberaanvallen. Vooral dan na de coronacrisis, wanneer thuiswerkers met hun computer terug aan de slag gaan in hun bedrijf.

Opgelet wanneer de thuiswerkers weer in hun bedrijf aan de slag gaan. De kans is groot dat hun computers besmet zijn.
Geert Baudewijn, CEO bij Secutec

Veilig thuiswerken

Op dit moment werkt zijn bedrijf Secutec aan een oplossing in samenwerking met CERT, het federale Computer Emergency Response Team. “CERT geeft ons toegang tot alle informatie in hun databank”, legt Geert uit. “Vervolgens kunnen wij op basis van DNS-technologie thuiswerkers beveiligen. Onze software controleert automatisch de IP-adressen die uitgewisseld worden. Wanneer het gaat om IP-adressen van hackers, gloednieuwe websites of phishing websites, wordt de communicatie automatisch geblokkeerd.”

De oplossing is gloednieuw en nog niet commercieel uitgerold. Uitzonderlijk voor deze crisis wil Secutec elke thuiswerker beveiligen met zijn Free Secure DNS trial during Corona Crisis. Gratis tot eind juni.

Vraag gratis bescherming voor je thuiswerkers

TwitterLinkedIn