Overheid waarschuwt voor nieuwe phishingmails die vanuit My e-Box lijken te komen

Actua

Zelfs mails die vanuit de digitale brievenbus van de overheid My e-Box lijken te komen, zijn niet veilig. De FOD Beleid en Ondersteuning waarschuwt voor nieuwe phishingmails die melden dat een nieuw aanslagbiljet van de FOD Financiën beschikbaar zou zijn.

Sinds zaterdag 23 oktober 2021 circuleren er nieuwe phishing e-mails. Deze recente phishing e-mails zijn bijzonder overtuigend en daarom des te gevaarlijker.

Deze keer hebben de cybercriminelen het adres myebox.noreply@bosa.fgov.be gebruikt.

👉 Wapen jezelf en je medewerkers. Lees Aan deze kenmerken herken je phishingmails

De overheid vraagt dan ook om extra voorzichtig zijn bij het openen van linken in berichten en rekening te houden met onderstaande elementen:

  • Berichten vanuit My e-Box zullen je altijd persoonlijk aanspreken met je naam (“Geachte Heer/Mevrouw gevolgd door je voornaam en familienaam”), en niet met “Geachte Heer/Mevrouw” of "Geachte burger".
  • My e-Box zal nooit vragen om bankgegevens in te vullen of gebruikersgegevens behalve die van u CSAM digitale sleutels.
  • Als je een e-mail ontvangen hebt waar je niet zeker van bent, surf dan naar https://myebox.be. Klik op de link "Open My e-Box" op de startpagina. Als er geen nieuw bericht voor je klaar staat, is de e-mail die je hebt ontvangen een phishing -poging.

Let op voor deze melding

De meeste recent gemelde gevallen van phishing betreffen een Nederlandstalige melding van My e-Box dat een nieuw aanslagbiljet van de FOD Financiën beschikbaar zou zijn.

Meer info

TwitterLinkedIn