No More Ransom geeft gratis decryptiesleutels aan gehackte bedrijven

Tips

Tijdens een ransomware worden gegevens gehackt en geëncrypteerd door hackers. Pas na betaling geven de cybercriminelen de decryptiesleutel vrij. Maar je kan je bestanden ook anders weer vrij krijgen. Ken je No More Ransom al?

""
Vind je de sleutel om de ransomware aanval ongedaan te maken? © Foto Takacs Alexandra, Unsplash

Wat is No More Ransom?

No More Ransom is een platform om consumenten en bedrijven te informeren over de gevaren van ransomware . Daarenboven helpt het slachtoffers op een unieke manier.

Europol, de Nederlandse politie, Kaspersky en McAfee zijn gestart met het cyberveiligheidsinitiatief in 2016. De Belgische politie is een partner.

Het platform verzamelt decryptiesleutels. Hiermee kunnen gehackte bedrijven en personen hun gegevens herstellen zonder losgeld te betalen aan cybercriminelen.

Vind je er de decryptiesleutel voor jou?

No More Ransom vult zijn databestand met decryptiesleutels voortdurend aan. Vandaag vind je in de Decryption Tools al oplossingen tegen 164 ransomware , bijvoorbeeld tegen WannaCryFake Ransom.

Je download de decryptiesleutels gratis.

Vind je niet meteen de ransomware waardoor jouw bedrijf getroffen is? Zend dan informatie over de hacking via de Crypto Sheriff van No More Ransom. Zij zoeken vervolgens of er al een oplossing bestaat.

Hoe de ransomware aanval oplossen?

Zet deze vijf stappen om de ransomware attack te stoppen en je bestanden te recupereren.

  1. Verwijder eerst de malware van het systeem met een betrouwbare antivirusoplossing.
  2. Zoek in de Decryption Tools naar de ransomware waardoor je bedrijf is getroffen. Klik op de naam.
  3. Lees de handleiding.
  4. Download de oplossing.
  5. Open en installeer de decryptie tool volgens de handleiding.
👉 Voorkomen is beter en goedkoper dan genezen. Verbeter nu je cybersecurity met steun van VLAIO. Informeer je op vlaio.be/cybersecurity
TwitterLinkedIn