Nieuwe subsidies voor wie opleidingen cybersecurity ontwikkelt

Actua
door
ESF

VLAIO en ESF geven steun aan ondernemingen en hun werknemers om opleidingen rond cybersecurity uit te werken. Interesse? Dan is deze oproep 539 voor jou.

""
Wie creëert opleidingen die medewerkers beter wapenen tegen cybercriminelen? © Foto Kyle Smith, Unsplash

Wat?

Via deze oproep willen we ondernemingen (en hun werknemers), met een aanbod van gerichte, efficiënte en toegankelijke basisopleidingen ondersteunen in het verhogen van hun maturiteit op vlak van cybersecurity .

Dit aanbod moet zoveel mogelijk gestoeld zijn op CS-gerelateerde opleidingsformules die hun nut al bewezen hebben (internationaal, academisch, …) en moet aanvullend zijn ten aanzien van het bestaande aanbod.

Wie?

Finale doelgroep van de ontwikkelde opleiding/trajecten zijn ondernemingen en hun werknemers (bedrijfsleiders, leidinggevenden én werknemers).

Promotoren: Organisaties die een opleidingsaanbod gericht op ondernemingen (vanaf één werknemer) willen ontwikkelen.

Acties?

Deze oproep zoekt naar een mogelijk basis-opleidingsaanbod gericht op het verhogen van de competenties van de werknemers rond CS, dat aansluit op het beleid van ondernemingen die de CS-maturiteit wensen te verhogen. 

Er moet hierbij hoofdzakelijk aandacht zijn voor basiscompetenties en -vaardigheden (incl. 21e eeuwse vaardigheden) voor werknemers die versterkend zijn voor de cyberveiligheid van de ondernemingen.

Hoeveel?

Er is een maximale subsidie voorzien van 200.000 euro per project.

Hoe?

De promotor dient een projectvoorstel in via ESF.

Een projectvoorstel opmaken bestaat uit het beantwoorden van inhoudelijke vragen, het uitwerken van een plan van aanpak en het opmaken van een begroting.

Informeer je via ESF