Nieuwe subsidies cybersecurity! VLAIO betaalt 45% van je verbetertraject

Actua
door
VLAIO

Ben je als Vlaamse kmo voor je bedrijfsprocessen sterk afhankelijk van data-uitwisseling, software of verbonden IoT-systemen? Dan kan je je cybersecurity sterk verbeteren met de steun van VLAIO. De nieuwe cybersecurity-verbetertrajecten in 5 vragen en antwoorden.

➡ Wat zijn de cybersecurity -verbetertrajecten?

De CS-verbetertrajecten zijn diepgaande trajecten die bestaan uit een grondige (technische) analyse en de opmaak van een cybersecurity actieplan. 

De trajecten voorzien ook ruimte voor begeleiding op maat bij het oplossen van de vastgestelde prioritaire veiligheidsproblemen.

➡ Welke kmo's kunnen er beroep op doen?

Deze cybersecurity-verbetertrajecten zijn voor Vlaamse kmo’s met een business-kritische hoeveelheid aan IT-architectuur, software of verbonden IoT-systemen.

""
Hackers duiken overal op... ook bij kleine ondernemingen. © Foto Markus Spiske, Unsplash

➡ Hoeveel subsidieert VLAIO?

Elk traject heeft een omvang tussen de 15.000 euro en 50.000 euro (excl. btw). VLAIO neemt telkens 45% van de kost voor zijn rekening neemt. Voor sommige trajecten betalen ondernemingen dus maar 10.000 euro.

De Vlaamse Regering trekt hier 4 miljoen euro voor uit.

➡ Wie verzorgt de trajecten?

VLAIO heeft voor het begeleiden van deze Cybersecurity -Verbetertrajecten 9 dienstverleners geselecteerd. Dit laat elk bedrijf toe de dienstverlener te kiezen die het best aansluit bij zijn profiel.

➡ Hoe start je een CS-verbetertraject?

Elk van de partners kan je informeren over zijn traject, de kostprijs en of je in aanmerking komt.

Klik op de bedrijfsnamen van deze partners hierboven. Dan vind je het aanbod en de contactpersonen van elke dienstverlener. Contacteer de partner van je keuze. Deze start het cybersecurity -verbetertraject graag voor je op.

👉 Start nu zelf een traject om de cyberveiligheid van je onderneming te verhogen. Lees alles over de cybersecurity-verbetertrajecten.