Meer dan 7 miljoen euro innovatiesteun voor Cybersecurity en Artificiële Intelligentie

Actua
door
VLAIO

In 2021 organiseerde het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) voor de tweede keer oproepen voor ICON projecten gericht op Cybersecurity (CS) en Artificiële Intelligentie (AI). De geselecteerde projecten krijgen samen meer dan 7 miljoen euro steun.

""

ICON of Interdisciplinair Coöperatief Onderzoek brengt wetenschappers en industriepartners samen rond innovatieve onderwerpen. Met de steun aan deze projecten wil VLAIO de brug slaan tussen onderzoeksresultaten binnen AI en CS en hun implementatie in het Vlaamse bedrijfsleven.  

Dit gebeurt in het kader van het implementatieluik van de Vlaamse Beleidsplannen rond deze thema’s. Voor de nieuwe oproep CS werden drie projecten geselecteerd, voor de oproep AI twee projecten. 

5 projecten krijgen +7 miljoen euro

Voor de oproep cybersecurity werden drie projecten uit zes inzendingen geselecteerd. Voor artificiële intelligentie waren dat twee projecten uit vier inzendingen. Samen kregen ze meer dan 7 miljoen euro steun.

Alle projecten sluiten aan bij het onderzoeksluik van de respectievelijke beleidsplannen. In totaal wordt een steunbedrag van meer dan 7 miljoen euro verleend aan zeventien bedrijfspartners en negen onderzoekspartners. 

👉 Ontdek de drie CS-ICON projecten op vlaio.be