App-tip! Installeer nu de anti-phishing-app Safeonweb

Tips

Cybercriminelen sturen voortdurend sms'jes, mails, agenda-verzoeken, whatsappjes… De app Safeonweb waarschuwt je voortaan in realtime voor phishing .

Hoewel we allemaal al weten dat cybercriminelen continu phishingberichten sturen, wordt er toch opmerkelijk veel geklikt op valse linken. Dit wordt de phishingparadox genoemd.

De nieuwe app van Safeonweb is een van de beste wapens tegen deze overvloed aan phishingberichten.

883.000 verdachte berichten heeft het Centrum voor Cybersecurity tijdens de eerste twee maanden van 2022 ontvangen via hun meldpunt Safeonweb. Dat zijn er meer dan 14.000 per dag. Dat is een lichte stijging in vergelijking met vorig jaar. 

De app stuurt je al het nieuws rond phishing . Hij waarschuwt voor cyberdreigingen en nieuwe vormen van online oplichting. Zo blijf je op een snelle en eenvoudige manier op de hoogte.

De app van Safeonweb waarschuwt voor hacking van mailadressen
"Liggen jouw gegevens op straat?" Check het via de app van Safeonweb.

De informatie die de app verspreidt, is het resultaat van een nauwkeurige analyse van de duizenden berichten die Safeonweb dagelijks binnenkrijgt. De app stuurt ook een waarschuwing als er een infectie is gemeld aan Safeonweb op jouw geregistreerde wifinetwerk.

Krijg je zelf phishingberichten toe? Stuur ze dan meteen door naar verdacht@safeonweb.be. Zo help je andere mensen waarschuwen.

Download de app

TwitterLinkedIn