Gratis online test meet het cyberrisico van je onderneming

Tips

Hackers zijn enkel te stoppen met goede cybersecurity . Hoe kwetsbaar is jouw bedrijf? En hoe beveilig je de zwakste plekken extra?

Verkeersbord verboden toegang als beeld tegen cybercriminelen
Stop cybercriminelen © Foto Markus Spiske, Unsplash

Elk bedrijf loopt het risico op een cyberaanval. Lees bijvoorbeeld het verhaal Pilz verliest alles in een cyberattack. “Vandaag hebben we nog steeds geen wifi of WeTransfer”.

➡ Door de Microsoft Exchange Hack dreigen honderden bedrijven getroffen te worden door ransomware . Lees Microsoft Exchange Server Hack bij 400 Belgische bedrijven. Hoe je beschermen?

Daarom moet elke onderneming 3 acties ondernemen: zichzelf doorlichten, de zwakke plekken in kaart brengen en oplossingen zoeken.

16 vragen analyseren je cyberrisico

De Cyber Risico Test van CyberContract helpt hierbij. Aan de hand van 16 vragen en een dynamische set subvragen scoort het jouw onderneming op 2 belangrijke pijlers:

Pijler 1. Beleid & Analyse: Deze test hoe je huidige cyberveiligheidsbeleid scoort op 10 belangrijke basisprincipes voor een coherent cyberveiligheidsbeleid.

Pijler 2. Preventie: De test schat meteen in welke kant-en-klare acties je vandaag kan ondernemen om de cyberveiligheid van je bedrijf te verhogen.

Bijvoorbeeld de eerste vraag uit de test:

Voorbeeld van vraag uit de test: 'Evalueert u hoe gevoelig de informatie in uw bedrijf is,'
Vraag 1 uit de Cyber Risico Test van CyberContract

Slechts een kwartiertje werk

Opgelet! Een risico-analyse is pas klaar wanneer na analyse en preventie wordt ingezoomd op mogelijkheden om restrisico's in te dekken.

“In deze logische derde pijler van de Cybertest onderzoeken we de specifieke relevantie van 11 verzekeringsdekkingen voor ieder zijn situatie”, zegt CyberContract. “Je krijgt een grafisch overzicht van je score op elk van deze dekkingen. Daarenboven ontvang je meer informatie over de 3 waarborgen die het meest relevant lijken.”

De test is gratis. Hij duurt tussen de 5 en 15 minuten.

Start de test