Cybersecurity is topprioriteit voor 1 op 3 ondernemingen

Actua

Voor 34% van de Belgische CIO’s is cybersecurity een topprioriteit in 2021. Het beveiligen van netwerken en online apparaten staat door het aanhoudende telewerk steeds hoger op het prioriteitenlijstje van veel bedrijven.

""
Door thuiswerken zijn ondernemingen kwestbaarder geworden. © Foto Surface, Unsplash

"Dat het cyberrisico is toegenomen, daar is iedereen het over eens. Onze werkomgeving is nu een stuk kwetsbaarder dan voor de coronacrisis. Maar belangrijk is ook dat bedrijven steeds beter worden in het voorkomen van aanvallen."

Dat staat te lezen in het nieuwsbericht 1 op 3 bedrijven ziet cybersecurity als topprioriteit van Robert Half. De rekruteringsspecialist komt tot deze conclusie na een onderzoek bij 1.500 Europese leidinggevenden, waaronder 300 in België.

Telewerk maakt kwestbaarder

Het sterk toegenomen telewerk zorgt ervoor dat het aanvalsterrein voor hackers uitgebreider is dan voor de coronacrisis.

Sinds het begin van de coronacrisis vorig jaar, zijn heel wat bedrijven veel afhankelijker geworden van onlinediensten dan voorheen. Organisaties die massaal zijn overgeschakeld op telewerk zagen een sterke invloed van deze digitalisering op hun technologische risicoprofiel.

Cybersecurity -specialisten gezocht

Die verhoogde waakzaamheid maakt dat cyberspecialisten erg gewild zijn. Uit dezelfde studie blijkt dat security-profielen in de top vijf van wervingsprioriteiten van CIO’s staan.

De juiste profielen slagen erin om de online bedreigingen te beheren. En ze zijn in staat om deze risico’s begrijpelijker te maken voor de rest van het bedrijf en het management.

"Cyberspecialisten die technische inzichten kunnen vertalen naar informatie die voor minder technische profielen begrijpelijk is, zorgen ervoor dat organisaties de risico’s en bedreigingen beter kennen", zegt Koen Van Havere, manager bij Robert Half Technology.

Tip voor meer cyberveiligheid

Technologie biedt maar een halve oplossing. Een mensgerichte aanpak is nog steeds van groot belang om de risico’s goed te beheren in een snel veranderende omgeving, besluit het nieuwsbericht van Robert Half.

Belangrijk is ook dat de aanpak wordt afgestemd op de hele organisatie. Want cyberveiligheid is een probleem dat hoe langer hoe meer de hele organisatie aangaat.

TwitterLinkedIn