Stel je actieplan inzake cyberbeveiliging op in 3 sessies

Dienstverlener
Voka

Wat is een goede cyberbeveiliging? Hoe zet je deze op in je bedrijf? Tijdens 3 interactieve sessies krijg je als manager de processen en technieken aangereikt om de cyberbeveiliging van je organisatie te versterken.

Wat is het?

Tijdens 3 interactieve sessies worden je de basisbegrippen inzake cyberbeveiliging toegelicht. Tijdens het traject worden voornamelijk de processen en technieken aangereikt die je als manager kan aanwenden om de digitale beveiliging van je organisatie te versterken.

De focus van deze opleiding ligt voornamelijk op het identificeren van de bedreigingen en het begrijpen van de mogelijke beschermingsmaatregelen. Hierdoor kan jouw bedrijf gemakkelijker inschatten op welke domeinen je mogelijks extra maatregelen dient te nemen om de cyberbeveiliging te versterken.

Voor wie?

Deze opleiding richt zich op het management van bedrijven in alle sectoren. Dit is geen technische opleiding waarbij technische IT-kennis is vereist.

Wat kan je verwachten?

Sessie 1 - Is mijn organisatie een doelwit voor cybercriminelen en waarom?

In deze sessie trachten we te achterhalen waarom cybercriminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een organisatie. We lichten toe welke de business risico’s zijn en welke bedreigingen de meest kritieke systemen kunnen beïnvloeden.

Sessie 2 - Hoe kan ik me beschermen tegen cybercriminaliteit?

Enkele cases worden toegelicht. We gaan dieper in op de beveiligingsmaatregelen die een organisatie dient te nemen om zich afdoende te beschermen tegen cyberdreigingen.

Sessie 3 - Case bespreking en opstellen actieplan voor cyberveiligheid

Tot slot bundelen we alle kennis uit de 2 sessies in een realistische case waarbij we tonen hoe een aanvaller doorgaans te werk gaat. Daarnaast wordt ook toegelicht hoe je een actieplan opstelt waarmee je je cyberbeveiliging versterkt.

Wanneer

  • Sessie 1: Maandag 4 oktober 2021
  • Sessie 2: Maandag 11 oktober 2021
  • Sessie 3: Maandag 18 oktober 2021

Telkens van 9u tot 12u

Locatie: Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen, Onze Lieve Vrouwestraat 85, 2800 Mechelen

Meer info

www.voka.be/activiteiten/digi-lab-cybersecurity-voor-de-it-verantwoordelijke

Contactgegevens

Melissa Sente
Adviseur Innovatie & Digitalisatie
+32 471 88 11 06
melissa.sente@voka.be