Heb je ook just in time leveringsproblemen? AI schiet te hulp

Verhaal
In samenwerking met

Just in time werken staat in coronatijden sterk onder druk. Vandaag kampen productieplanners nog meer dan anders met wissels in productielijnen, snel veranderende leverdata, dringende orders, voorraadtekorten,… Wist je dat AI hen nu te hulp schiet?

Containers worden af de schepen geladen aan het Deurganckdok in Antwerpen
Containers worden aan wal gebracht aan het Deurganckdok in Antwerpen_© Foto Port of Antwerp

Grondstofschaarste, veranderende planningen, plotse veranderingen in just-in-time leveringen, (on)geplande onderhoudswerken, mensen die uitvallen, enzovoort. In deze coronatijden voelen we dat een planning opmaken minder evident dan ooit is.

Planners in productiefaciliteiten kunnen dit niet meer alleen beheren. De AI-oplossing Checkmate helpt hen nu een handje. De kunstmatige intelligentie van The Grain uit Antwerpen voert berekeningen razendsnel uit en maakt het programma steeds intelligenter.

Tot 30% betere just-in-time leveringen

The Grain zet met Checkmate een nieuwe standaard voor planning en productie. Deze ontwikkelden ze met de hulp van VLAIO.

De resultaten zijn indrukwekkend: 

  • tot 20% beter gebruik van de capaciteit
  • tot 30% betere just-in-time leveringen
  • tot 25% snellere doorlooptijden
  • tot 15% kortere productietijden
  • tot 30% verminderde arbeidskosten
""
Een planner werkt op het dashboard van Checkmate © Foto The Grain

Op elk moment beste beslissing

Verder dan andere planningstools houdt de AI-oplossing van het Vlaamse bedrijf in real-time rekening met alle productiefactoren. Van personeelstekort of machinestilstand tot onvoorziene bestellingen. Bovendien herwerkt Checkmate planningen per dag, per uur of zelfs per minuut. 

Zo nemen planners op elk moment de best mogelijke beslissing en halen of overtreffen ze hun doelstellingen. 


Lees het volledige verhaal Checkmate, de AI-revolutie voor productieplanning

TwitterLinkedIn

Hoe ondersteunt het Vlaams Beleidsplan AI jouw onderneming?

Vlaanderen investeert via het Beleidsplan Artificiële Intelligentie fors in onderzoek, praktische toepassingen en omkadering op het vlak van opleiding, bewustmaking en ethische vragen. Hoe ondersteunt het plan jouw onderneming?