EmbedML, versnelde integratie van Machine Learning in producten met Embedded hardware

Ontwikkeling
Projectorganisator
Sirris
In samenwerking met

Hahn-Schickard (DE)

Het slimmer maken van producten met digitale technologie is een van de cruciale digitale transformaties van ondernemingen in de maakindustrie. Machine learning (ML) is hierbij een sleuteltechnologie. Dankzij recente evoluties in ontwikkelplatformen en embedded hardware kan ML nu ook toegepast worden in de microcontrollers die we terugvinden in een breed scala aan producten voor diverse toepassingen. Hoewel embedded ML binnen het bereik van de bredere industrie komt, moeten bedrijven die slimme producten ontwikkelen nog een grote innovatiesprong maken om deze technologie op de juiste manier en aan de juiste kost in hun productontwikkeling te integreren. Het project EmbedML helpt bedrijven om de integratie van machine learning in hun producten te versnellen.

Voor wie?

Dit project ‘EmbedML’ van Sirris en Hahn-Schickard (DE) richt zich tot bedrijven die slimme producten ontwikkelen en gedreven zijn om nieuwe digitale technologie in producten te integreren. Dit zijn:

 • de bouwers van slimme sensor- en monitoring oplossingen
 • bedrijven die ontwikkeldiensten leveren voor productbedrijven onder de vorm van elektronische modules en/of software
 • productbouwers die slimme features aan hun systeem willen toevoegen en dit aan dienstenleveranciers uitbesteden

Projectdoelstellingen?

 • Ontwikkelen van een set van ondersteunende tools die kmo’s begeleiden bij het slimmer maken van hun producten met embedded machine learning .
 • De ontwikkelde tools brengen bedrijven inzicht in de problem-solution fit van hun beoogde oplossing, hoe ze snel proof-of-concepts (PoCs) kunnen uitwerken en wat de vereiste ontwikkelstappen zijn vanaf het concept tot het ondersteunen van producten bij eindgebruikers.
 • Hierdoor kunnen deze bedrijven producten met hogere toegevoegde waarde realiseren en de ontwikkeling ervan versnellen.
""
Maak je sensoren? Check wat dit project voor je kan betekenen. infrarood sensors. © Foto Angeles Perez, Unsplash

Wat kan je verwachten?

 • Een online casebook van industriële toepassingen van embedded ML die kmo’s helpt bij het identificeren en evalueren van opportuniteiten.
 • Instrumenten ter ondersteuning van de bedrijven voor de eigen ontwikkeling van PoCs, die enerzijds ontwerpregels aanreiken voor evaluatie van de haalbaarheid en anderzijds praktijkmethodes voor het optimaal inzetten van bestaande ontwikkelplatformen.
 • Geïntegreerde ontwikkelaanpak en -richtlijnen die de vereisten, technieken en benodigde expertise verduidelijken vanaf initiële haalbaarheid tot de opvolging van producten bij eindgebruikers.
 • Industriële voorbeeldcases die de ontwikkelaanpak en -richtlijnen valideren en ondersteunen. Voor minstens 4 Vlaamse cases wordt het volledige concept uitgewerkt en voor 2 cases worden PoCs gebouwd.

Tijdlijn

 • 01/07/2022 : startdatum 
 • 30/06/2024 : einddatum

Contactgegevens

Frank Van den Broek
frank.vandenbroek@sirris.be
+32 498 91 93 87

Meer info

www.sirris.be

Hoe ondersteunt het Vlaams Beleidsplan AI jouw onderneming?

Vlaanderen investeert via het Beleidsplan Artificiële Intelligentie fors in onderzoek, praktische toepassingen en omkadering op het vlak van opleiding, bewustmaking en ethische vragen. Hoe ondersteunt het plan jouw onderneming?