AP Hogeschool

AI at AP voert toepassingsgericht wetenschappelijk onderzoek uit naar Artificiële Intelligentie . Dit gaat van data science en dataengineering tot smart robotics, computer visie en tijdsreeksanalyse.

Onze expertise richt zich sterk op de praktische implementatie van realistische problemen waarmee datagedreven bedrijven worden geconfronteerd. We denken hierbij onder andere aan concrete uitdagingen in het in productie stellen van machine learning modellen, manieren om op een ethische en verantwoorde manier AI te implementeren en eXplainable AI.

Qua toepassingsdomeinen hebben we een breed interesseveld in smart robotics, toepassingen van AI op logistieke processen, toepassingen voor de scheepvaart en de Haven van Antwerpen en het verhogen van de beleving van Virtual Reality en Augmented Reality.

Concreet hebben we (lopende) projecten om de routering in scheepvaart te optimaliseren, supply chain management optimalisatie te doen in de logistieke sector, containerbewegingen in kaart te brengen, een Augmented Reality headset te ontwerpen voor de brandweer, het optimaliseren van energieverbruik in gebouwen, het uitbouwen van swarm intelligence in productprocessen, enzovoorts.

Je kunt terecht bij AP Hogeschool voor:

  • Bedrijfsgericht en praktisch onderzoek

Meer info

www.ap.be/onderzoek-en-samenwerking

Jouw contactpersoon

bachelor.it@ap.be