Vlaamse Sentiance wint Britse AI Award

Actua

Opnieuw wint een Vlaams AI-bedrijf een internationale prijs. Sentiance is door Wealth & Finance International uitgeroepen tot Best Mobile User Insight Platform & Innovation in Data Privacy and Security 2020.

Tool verzamelt data terwijl deze vrouw auto rijdt
Sentiance creëert inzichten uit data tijdens het autorijden. © Foto Sentiance

De Artificial Intelligence Awards van Wealth & Finance International zijn in het leven geroepen om voorbeeldige prestaties en innovatie te erkennen aan bedrijven binnen de snel evoluerende AI-markt.

Machine learning creëert inzicht

Het jonge Antwerpse bedrijf werd bekroond voor zijn mobiele platform dat gebruikersinzichten oplevert.

Sentiance gebruikt hierbij data science en machine learning om smartphone sensor data om te zetten in rijke gedragsinzichten van klanten.

"Deze inzichten komen onze klanten uit de verzekerings-, mobiliteits- en handelssector ten goede bij het creëren van innovatieve en gepersonaliseerde aanbiedingen", verduidelijkt het nieuwsbericht van Sentiance.

Retailers, banken en andere B2C- en C2B-bedrijven zijn zo in staat om hyper-gepersonaliseerde aanbiedingen te doen. Ook kunnen ze zo de betrokkenheid creëren om de klanttevredenheid en -retentie te verbeteren.

Smartphone registreert bewegingen

Naast Lifestyle Insights analyseert Sientiance ook smartphone-bewegingsgegevens om inzicht te krijgen in het mobiliteitsprofiel van klanten. 

"Het mobiliteitsprofiel identificeert de vervoerswijzen die zij gebruiken, de reiscontext en hun rijgedrag", vervolgt Sentiance. 

"Met deze inzichten in mobiliteit beheren verzekerings-, autodeel-, ritdeel- en MaaS-bedrijven (Mobility as a Service) risico's efficiënter. Ook hier worden hyperpersoonlijke aanbiedingen mogelijk."

TwitterLinkedIn