Ontdek in slechts 4 uur de mogelijkheden van AI voor je bedrijf! Gratis online cursus

Tips
door
Agoria

Wil je de mogelijkheden van artificial intelligence voor je bedrijf kennen? Een AI-project opstarten in je eigen bedrijf? Start met de gratis online cursus van Agoria. In slechts 4 uur zit je boordevol kennis en inspiratie rond AI.

Meer dan 2000 mensen volgden al de online cursus van Agoria 'AI in Business'. De cursus werd gelanceerd in oktober 2019 en is de eerste gratis e-learning over artificiële intelligentie voor en door bedrijven in Europa.

Je ontdekt zakelijke mogelijkheden

“Via de online cursus begrijp je in minder dan vier uur tijd de basisprincipes van artificiële intelligentie”, zegt Danny Goderis, manager Digital bij Agoria. “Je leert de zakelijke mogelijkheden van artificiële intelligentie kennen en krijgt praktische begeleiding om van start te gaan. 

Videogetuigenissen en meer dan dertig praktijkvoorbeelden bieden voor iedereen inspiratie, van Jan Modaal tot productie- en personeelsverantwoordelijken, datawetenschappers en IT-consulenten.”

Danny Goderis, manager Digital bij Agoria
Je leert de zakelijke mogelijkheden van AI kennen en krijgt praktische begeleiding om van start te gaan.
Danny Goderis, manager Digital bij Agoria

Leer van IBM en Brussels Airport

De cursus zit boordevol inspiratie. Meer dan twintig bedrijven hebben deelgenomen aan de creatie van deze online cursus. Zowel grote bedrijven zoals Microsoft, IBM, Brussels Airport Company en Proximus, als kleinere start- en schaalbedrijven zoals Faktion, In The Pocket, Froomle, Radix en Reimagine.

De cursus bevat ook meer dan dertig voorbeelden van concrete toepassingen.

Artificiële intelligentie biedt nu al heel wat zakelijke opportuniteiten aan bedrijven in verschillende sectoren, zoals de gezondheidszorg, energiesector, industriële productiebedrijven en dergelijke”, weet Danny. “Daarom creëerden we deze open online cursus, die mensen in hun eigen tempo kunnen volgen.”

Beeld van online cursus AI in Business
AI in Business online cursus Agoria

Je medewerkers worden digitale experten

“De voorbeelden demonstreren het bruisende ecosysteem rond artificiële intelligentie in België vandaag”, zegt Danny. “Er is veel expertise in België en veel bedrijven hebben al projecten lopen of zijn bezig met de implementatie. Toch is er nog een enorm potentieel. Niet alleen grote bedrijven kunnen artificiële intelligentie implementeren, ook kleinere bedrijven kunnen waarde halen uit artificiële intelligentie.”
 

Danny Goderis, manager Digital bij Agoria
Er is nog een enorm potentieel. Ook kleinere bedrijven halen waarde uit artificiële intelligentie.
Danny Goderis, manager Digital bij Agoria

Wie de online cursus start, krijgt beknopt de basisprincipes van artificiële intelligentie uitgelegd. Vervolgens ligt de focus op het toepassen van AI in het eigen bedrijf. 

De cursus geeft tips over hoe je opportuniteiten rond artificiële intelligentie herkent, hoe je gegevens voorbereidt, hoe je een project definieert en een strategie opstelt.
In de voorziene vier uur worden ook ethische aspecten behandeld en wordt dieper ingegaan op de uitdagingen en opportuniteiten op het gebied van jobs.

Doorloop je de hele e-learning? Dan krijg je een certificaat. En met de opgedane kennis kan je een eerste AI-project starten in je eigen bedrijf.

Start de AI cursus