Een nieuw project in de zorg? Organiseer zelf een workshop met de AI Blindspot healthcare kaartenset

Tips

Lanceer je binnenkort een nieuwe data- of AI-toepassing in je zorginstelling? Wil je weten of je rekening houdt met alle uitdagingen en implicaties? Of lanceerde je onlangs een data- of AI-toepassing die je graag evalueert? Organiseer zelf deze workshop.

""

Het Kenniscentrum Data & Maatschappij creëerde samen met VIVES Hogeschool een draaiboek waarmee je zelf met de AI Blindspots healthcare kaartenset aan de slag kan in jouw zorginstelling. Dit draaiboek bevat een handleiding om een brainstorm of workshop te organiseren rond een specifieke data- of AI-toepassing.

Wat is de AI Blindspot healthcare kaartenset?

De AI Blindspot healthcare kaartenset helpt je om de ethische, juridische en maatschappelijke aandachtspunten te identificeren en aan te pakken.

De kaartenset werd specifiek gemaakt voor data- of AI-toepassingen die gebruikt worden binnen een zorgcontext, zoals bijvoorbeeld een valdetectiesysteem of een wearable die gezondheidsgegevens van de gebruikers analyseert. 

De kaartenset helpt je om na te denken over mogelijke uitdagingen, zoals de impact op de gebruiker of het bijscholen van werknemers, die gepaard gaan met de toepassing en waar je misschien in eerste instantie nog niet bij hebt stilgestaan. 

Klik door naar de kaartenset

Workshop levert werkpunten op

Aan het eind van de workshop heb je met een groep nagedacht over hoe je dergelijke toepassingen op een verantwoorde manier kan implementeren in de gezondheidszorg. Dit deed je aan de hand van een concrete data- of AI-toepassing. Daarnaast levert de workshop een aantal werkpunten op die richting kunnen geven aan de eigen werkpraktijk.

Het draaiboek bevat een uitgewerkte handleiding zodat je zelf een moderator kan aanstellen om de workshop te begeleiden. 

Van het Kenniscentrum krijgt de moderator de nodige informatie en tools om een team te begeleiden. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur.

Lees meer over de workshop met de AI Blindspot healthcare kaartenset

➡ Speel ook een spelletje kaart rond de vooroordelen en structurele ongelijkheden die dreigen op te duiken bij AI. Klik door naar AI Blindspot kaartenset haalt vooroordelen en ongelijkheden uit je AI-systeem
TwitterLinkedIn