Industriële AI-ontwikkelaar Yazzoom scoort op hackathons

Actua

Het Gentse Yazzoom speelt in op de nood aan goede AI-producten binnen de industrie. Hiervoor ontwikkelde het zijn eigen softwareproduct: Yanomaly. Het won er onlangs een hackathon mee.

Niet alleen helpt Yazzoom steeds meer industriële bedrijven. Op hackathons scoort de Vlaamse AI-specialist uitstekend.

Winnaar van hackathon

Yazzoom illustreerde zijn software en werkwijze tijdens de virtuele conferentie Asset Performance 4.0. Daar werden verschillende hackathons georganiseerd. 

Yazzoom nam deel aan twee predictive maintenance challenges: voor elektrische substations van Fluvius en pompstations van Aquafin. Yazzoom won de eerste hackathon en was runner-up in de tweede.

Een hackathon is een evenement waarbij soft- en hardwareontwikkelaars binnen een bepaald tijdsframe een volledig functionele oplossing ontwikkelen voor een specifieke probleemstelling. Bedrijven organiseren hackathons vaak als informelere vorm van een RFQ, waarbij ze de producten en expertise van leveranciers op de proef stellen.

Nauwe focus op industrie

“Bij objectieve benchmarking halen onze producten regelmatig de beste resultaten”, zegt Alexis Piron, sales- en marketingmanager bij Yazzoom. 

“Dit is een gevolg van onze nauwe focus op industriële AI-toepassingen. Je kan niet de beste zijn in elk domein, maar wel in één specialisatie. Die expertise vullen we aan door partnerships op te zetten met andere domeinexperten.”

**
Een medewerker van Yazzoom aan het werk © Agoria

Pioneer in artificiële intelligentie

Yazzoom werd in 2011 opgericht toen AI en machine learning voor velen nog onbekend waren. “We begonnen als projectbedrijf, maar de laatste 6 jaren kwam daarbij ook onderzoek en ontwikkeling van eigen standaardproducten”, vertelt Alexis. 

“We hebben eigen software ontwikkeld voor het monitoren en analyseren van industriële en IoT data: Yanomaly. Zo’n product bestond nog niet voor de industrie.”

In november 2020 won Yazzoom het pitching event van WATT Factory Gent, PropTechLab, en The Factory (EY) gericht op bedrijven in de constructie- en vastgoedsector. “In onze pitch toonden we voorbeelden van hoe AI toegevoegde waarde kan creëren voor dit soort bedrijven. Dat werd duidelijk beloond.”

Lees het volledige artikel op agoria.be

TwitterLinkedIn