Europese online AI-cursus nu ook gratis in Vlaanderen

Tips
door
KU Leuven

De Europese cursus ‘Elements of AI’ is nu ook beschikbaar in Vlaanderen. De gratis online cursus over artificiële intelligentie heeft als doel een brede kennis over AI in onze samenleving op te bouwen.

'Wat is AI?', vraagt deze man zich af
© Elements of AI

Al 530.000 Europeanen volgden de gratis online cursus Elements of AI. De van oorsprong Finse cursus is toegankelijk voor cursisten vanaf 15 jaar. Met de steun van de Europese Unie wordt hij nu in alle landen van Europa gelanceerd in de lokale talen. De KU Leuven en de UCLouvain zijn in België de academische partners.

Een cursus voor iedereen

Voorkennis is niet vereist, schrijft KU Leuven in een persbericht naar aanleiding van de lancering in ons land. Dat maakt dat alle burgers deze cursus kunnen volgen, op eigen tempo, waar en wanneer het hen uitkomt. De bedoeling is om uiteindelijk minstens 1 procent van de bevolking te overtuigen om de zes hoofdstukken tellende cursus te volgen.

Artificiële intelligentie beïnvloedt ons leven op manieren die we tot voor kort niet eens voor mogelijk hielden.
Federale overheidsdienst Beleid en Ondersteuning

"Artificiële intelligentie is alomtegenwoordig. Het beïnvloedt ons leven op manieren die we tot voor kort niet eens voor mogelijk hielden. Juist daarom is het belangrijk om een brede kennis over AI in onze samenleving op te bouwen, en ervoor te zorgen dat burgers zich niet bedreigd, maar gesterkt voelen door AI", aldus de initiatiefnemers, waaronder ook de federale overheidsdienst Beleid en Ondersteuning.

Certificaat na 25 uur training

Na gemiddeld 25 uur training ontvangen cursisten een certificaat van de KU Leuven, als bewijs dat ze de cursus met succes hebben afgerond. Tegen dan hebben ze inzicht in de belangrijkste implicaties van AI, kunnen ze er kritisch over nadenken en zijn ze bekend met de verschillende methodes die AI mogelijk maken.

Het project werd eerder ook al gelanceerd in Zweden, Estland, Duitsland, Noorwegen en Letland. Alles samen hebben zich wereldwijd al meer dan 530.000 studenten aangemeld voor deze cursus.

Robotmannetje als illustratie van hoofdstuk 4 in de AI-cursus
© Elements of AI

Wat leer je in de gratis cursus?

  • Vraag je je af welke invloed AI op je werk of leven kan hebben?
  • Wil je weten wat AI echt betekent en hoe het wordt gecreëerd?
  • Wil je begrijpen hoe AI zich de komende jaren zal ontwikkelen?
  • Benieuwd naar welk effect dat op ons zal hebben?

De antwoorden op deze vragen én veel meer ontdek je in de online cursus 'Elements of AI'.

De cursus bestaat uit theorie en praktische oefeningen. Je kunt zelf je eigen tempo bepalen.

Ga naar de AI-cursus

TwitterLinkedIn