Kmo’s betalen slechts 30% voor AI-coaching en -begeleiding via Digihubs

Actua
door
Voka

Voka opent in elke Vlaamse provincie een digitale experimenteerruimte: de Digihub. Als kmo kan je er terecht met al je vragen over digitale transformaties en artificiële intelligentie . Je betaalt slechts dertig procent van de kostprijs.

Wat is een Digihub?

Een Digihub is een experimenteerruimte waar ondernemingen terecht kunnen met al hun praktische vragen over digitale technologie. 

Ondernemingen die bijvoorbeeld geen eigen afdeling onderzoek & ontwikkeling hebben, kunnen in een Voka Digihub terecht om een praktisch probleem aan te pakken aan de hand van digitale technologie.

Enkele uitdagingen waarmee je bij een Digihub terechtkan:

  • het optimaliseren van voorraadbeheer door middel van sensortechnologie.
  • het inzetten van artificiële intelligentie op een financiële afdeling om falingsrisico's en fraude op te merken.
  • het gebruiken van gametechnologie om betere opleidingen aan te bieden. 

Samen met specialisten van een Vlaamse kennisinstelling wordt dan gezocht naar een goede oplossing.

Eén in elke provincie

Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits gaf onlangs in Kortrijk de aftrap van de allereerste Voka Digihub. In elke Vlaamse provincie kom er zo'n Digihub.

"We willen onze Vlaamse kmo's helpen om te experimenteren en aan de slag te gaan met digitale technologieën”, zegt minister Crevits.

“Daarom bouwt Voka nu Digihubs uit waar ondernemingen coaching en begeleiding vinden. Zo kunnen ze volop de vruchten plukken van een doordachte digitalisering. Dat is absoluut nodig om de productiviteitsgroei op te vijzelen en de competitiviteit te vrijwaren."

Kmo betaalt slechts 30%

De Voka Digihubs zijn gevestigd bij bestaande Vlaamse kennisinstellingen en maken gebruik van de daar aanwezige (labo)-infrastructuur. Er wordt samengewerkt met universiteiten, hogescholen, Flanders' Make, Sirris en andere partners.

Voor de uitbouw en de werking van de digitale experimenteerruimtes wordt 5,14 miljoen euro aan Europese en Vlaamse middelen uitgetrokken. 

Daardoor betalen kmo's die bij een Voka Digihub aankloppen slechts dertig procent van de kosten. De overheid draagt zeventig procent. 

Voka plant om via de hubs minstens 500 kmo's te ondersteunen.

Ontdek de Digihub in jouw provincie

TwitterLinkedIn