Diabatix plant ambitieuze groei met 2 miljoen euro nieuw kapitaal

Actua

Diabatix heeft met succes een financieringsronde afgesloten met Saffelberg Investments. De Leuvense scale-up gespecialiseerd in AI-gebaseerd generatief thermisch ontwerp zal hiermee de ambitieuze groei van zijn unieke ColdStream-platform versnellen.

Met een investering van 2 miljoen euro ondersteunt Saffelberg Investment Diabatix in haar ambitieuze doelstelling om wereldwijd het nummer 1 thermisch ontwerp Software as a Service platform te worden.

Saffelberg is de Vlaamse investeringsmaatschappij van Jos Sluys. Hij maakte eerder van SAP-HR-implementator Arinso een wereldspeler.

Revolutionaire koeling via AI

CEO en mede-oprichter Dr. Ir. Lieven Vervecken startte Diabatix in 2016, om alles te ontwrichten wat de wereld tot dan toe had gezien binnen de thermische engineering. De missie: ingenieurs in staat stellen de meest krachtige koelcomponenten te ontwerpen, tegen een recordsnelheid.

👉 Lees hoe Vlaamse technologie het ontwerpen van koelingen versnelt: AI-software herleidt wekenlang rekenen tot een paar dagen

Door de krachtige combinatie van AI en generatief ontwerp is Diabatix in staat om koellichamen en koelplaten met extreme snelheid en efficiëntie te ontwerpen, analyseren en optimaliseren.

Diabatix springt er uit

In minder dan vijf jaar tijd overtuigde het Diabatix-platform Panasonic en 3D Systems, twee van de leidende wereldwijde automobielbedrijven, en verschillende leidende Silicon Valley giganten.

Bekijk het nieuwsitem op Kanaal Z

""
Met het platform ontwikkelde Diabatix onder meer dit koelend bierblikje. © Foto Diabatix

"We analyseren meer dan 100 tech start-ups en scale-ups per jaar, maar Diabatix springt eruit", zegt Luc Osselaer, directeur bij Saffelberg's.

"We zien een team van gepassioneerde pioniers in thermische engineering dat erin geslaagd is om een solide SaaS-platform op de markt te brengen. We verwachten de komende jaren nog mooie dingen van Diabatix."

Met hulp van VLAIO

VLAIO bedrijfsadviseur Bas Sturm was van bij de start van Diabatix aanwezig. 

"Bas maakte ons in de beginjaren wegwijs in het subsidielandschap en begeleidde ons succesvol bij het aanvragen van een haalbaarheidsstudie en ons eerste ontwikkelingsproject", zegt Lieven Vervecken, CEO en co-founder Diabatix.

"Vooral rond het valorisatieluik in de aanvraag bracht hij nodige verduidelijking. Zo konden we sterker benadrukken wat de economische en maatschappelijke impact van het project is, de toegevoegde waarde ervan voor Vlaanderen."

Vraag ook steun voor je ontwikkelingsproject

TwitterLinkedIn