Community RootLabs stimuleert kennisdeling rond AI

Actua

Overheidsinstellingen, academische en privéorganisaties hebben voortaan een extra gelegenheid om kennis delen rond AI. Dataroots lanceert de community RootLabs.

Community RootLabs stimuleert kennisdeling rond AI
Community RootLabs stimuleert kennisdeling rond AI

Expert in artificiële intelligentie Dataroots lanceert RootLabs. Dit is een community met als doel om het potentieel van artificiële intelligentie via onderzoek verder te ontluiken. Vervolgens wordt deze kennis gedeeld via eigen initiatieven en events zoals Rootcamps of de Rootacademy. 

Met open events, stages, een academie en sessies aan onderwijsinstellingen, brengt Rootlabs mensen uit de academische en bedrijfswereld samen. Zo bevordert het de kruisbestuiving rond AI.

AI met gegarandeerde ROI

Het Leuvense Dataroots gaat prat op AI-implementaties bij klanten met een gegarandeerde ROI. Oprichters Jonas Tundo en Bart Smeets streven ernaar om een Belgisch AI-competentiecenter te worden. De volgende stap in die groei is de lancering van RootLabs. Die community richt zich op AI-onderzoek en brengt academische instituties, overheidsinstellingen en privéorganisaties rond de tafel om de mogelijkheden van AI verder te verkennen. 

Artificiële intelligentie wordt in steeds meer bedrijven geïmplementeerd”, vertelt Jonas Tundo, CEO van Dataroots. “Tegelijkertijd staat de technologische evolutie niet stil. Er valt nog van alles te leren en te ontdekken over die technologie. Kennisdeling is daarom enorm belangrijk. Via RootLabs willen we onze praktische expertise bundelen en delen met andere AI-specialisten uit het werkveld en de academische wereld. Zo blijven we toonaangevend in de toepassing van state-of-the-art AI-onderzoek.”

Kennisdeling is enorm belangrijk. De technologische evolutie niet stil. Er valt nog van alles te leren en te ontdekken over AI.
Jonas Tundo, CEO van Dataroots

Voor juniors én seniors

De RootAcademy is een van de stokpaardjes van RootLabs. Het is het interne opleidingsorgaan van Dataroots dat volop in ontwikkeling is en voor alle nieuwe processen en technologieën steeds de beste oplossingen en werkwijzen naar voor schuift. De trainingssessies om nieuwe technologieën te ontdekken en onder de knie te krijgen zijn er zowel voor juniorprofielen als voor de ervaren engineers.

Bedrijfs- en academische wereld samen

RootLabs brengt mensen uit de bedrijfs- en academische wereld samen tijdens verschillende RootCamp-sessies. Studenten en mensen die AI op operationeel niveau implementeren komen tijdens maandelijkse sessies met elkaar in contact.

Kennisdelen en onderzoek

Om de kennisdeling verder te stimuleren organiseert Dataroots via RootLabs ten slotte verschillende open events zoals ontbijtsessies voor mensen die met AI werken. Die informele samenkomsten staan open voor iedereen die ervaringen over AI wil delen.

Lees het persbericht

 

TwitterLinkedIn